Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Ukraina voi odottaa hyviä uutisia Nato-huippukokouksessa F-16-hävittäjien osalta #Ukraina #Nato #Yhdysvallat #F16

06.07.2024 06:05

# Ukraina voi odottaa hyviä uutisia Nato-huippukokouksessa F-16-hävittäjien osalta #Ukraina #Nato #Yhdysvallat #F16
Lukuaika: < 1 minuutti

# Ukraina voi odottaa hyviä uutisia Nato-huippukokouksessa F-16-hävittäjien osalta #Ukraina #Nato #Yhdysvallat #F16

Ukraina voi odottaa hyviä uutisia Yhdysvaltain F-16-hävittäjien toimittamisen suhteen. Uusia positiivisia ilmoituksia tästä aiheesta tullaan tekemään Pohjois-Atlantin liiton (NATO) huippukokouksessa, joka on suunniteltu pidettäväksi Washingtonissa 9.-11. heinäkuuta.

Tämä tieto tuli julki Yhdysvaltain presidentin hallinnon korkea-arvoisen virkamiehen lausunnossa, jonka Ukrinform raportoi. Vastatessaan toimittajan kysymykseen F-16-lentokoneiden uutisista Ukrainan osalta NATO-huippukokouksessa, virkamies vihjasi, että odotettavissa on myönteisiä uutisia.

“Ensi viikolla meillä on lisää ilmoitettavaa… Yhdysvallat on valmistanut ukrainalaisia lentäjiä F-16-alustalla jo yli vuoden ajan, ja olemme saavuttaneet merkittävää edistystä”, virkamies sanoi.

Lisäksi virkamies ilmoitti muista Ukrainan tukemiseen liittyvistä päätöksistä, jotka tehdään Washingtonin huippukokouksessa. Erityisesti liittolaiset aikovat vahvistaa Ukrainan ilmatorjuntaa ja lisätä sotilaallista, poliittista ja taloudellista tukea Ukrainalle.

“Ensi viikolla näette vahvan tuen osoituksen Ukrainalle Yhdysvaltojen ja liittolaisten taholta. Liiton jäsenet vahvistavat jälleen kerran, että Ukrainan tulevaisuus on NATO:ssa, ja tekevät tärkeitä uusia ilmoituksia siitä, kuinka lisäämme NATO:n sotilaallista, poliittista ja taloudellista tukea Ukrainalle… Yhdysvallat ilmoittaa lisäksi uusista toimenpiteistä Ukrainan ilmatorjunnan ja sotilaallisten kyvykkyyksien vahvistamiseksi, jotta se voi puolustautua nykyään ja torjua Venäjän aggressiota tulevaisuudessa”, hän lisäsi.

F-16-hävittäjät Ukrainalle

Viivästysten jälkeen toimituksissa ja lentäjien koulutuksessa Alankomaat ilmoitti, että Ukraina saa ensimmäiset tällaiset lentokoneet jo kesällä. Belgia, Tanska, Alankomaat ja Norja ovat sitoutuneet toimittamaan Ukrainalle noin 80 amerikkalaisvalmisteista F-16-hävittäjää.

On tiedossa, että Ukraina voi käyttää Alankomaiden toimittamia hävittäjiä hyökkäyksiin Venäjällä puolustustarkoituksessa ja kansainvälisen oikeuden mukaisesti. Tanska on myös ilmoittanut, että Ukrainalle sallitaan käyttää F-16-hävittäjiään hyökkäyksiin Venäjällä.

Ilmavoimat ilmoitti äskettäin, että osa Ukrainan F-16-hävittäjistä sijoitetaan tukikohtiin Ukrainan ulkopuolella. Tämä päätös on tehty estääkseen lentokoneiden muuttumisen kohteiksi vihollisen hyökkäyksissä Ukrainan tukikohtiin. Lisäksi raportoidaan, että länsi ei halua kouluttaa liikaa ukrainalaisia F-16-lentäjiä – Politico selitti Pentagonin kantaa.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Tilaa Patreonin kautta lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 17:18:04