Eilen yhteensä 88810 latausta

20288 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > #Ukrainan Itä-Ukraina Toretš Gorlivka avaa uuden rintaman Toretšissa: Itä-Ukrainan kiristyy Miksi rintamalinja pitenee?

06.07.2024 19:58

#Ukrainan Itä-Ukraina Toretš Gorlivka avaa uuden rintaman Toretšissa: Itä-Ukrainan kiristyy Miksi rintamalinja pitenee?
Lukuaika: 2 minuuttia

#Ukrainan tilanne Itä-Ukraina Venäjä Toretš Gorlivka

### Venäjä avaa uuden rintaman Toretšissa: Itä-Ukrainan tilanne kiristyy

Venäjä on avannut uuden rintaman Toretšin suunnalla, joka tähän asti on ollut “lepotilassa”. Nyt vihollinen pyrkii hyökkäämään puolustusvoimien kimppuun Gorlivkasta kohti Kostjantynivkaa. Pääesikunnan komentaja Oleksandr Syrskyj ilmoitti, että itäisessä Ukrainassa aktiivisen rintamalinjan pituus kasvaa ja uusia asutuskeskuksia joutuu tämän linjan piiriin.

Komentaja Syrskyjn kommentteja selvensi OSUV “Hortytsjan” tiedottaja Nazar Voloshin televisiokanavan suorassa lähetyksessä. Voloshin kertoi, että komentajan mukaan ukrainalaisia vastaan on avattu uusi rintama.

“Naapurimme on avannut, sanotaanko näin, uuden rintaman, mutta se oli olemassa jo aiemmin ‘lepotilassa’ – tämä on Toretšin suunta. Vihollinen yrittää siellä käydä aktiivisia taisteluja käyttämällä erilaisia aseita sekä ilmailua asutuskeskuksia vastaan, jotka sijaitsevat Toretšin suunnalla,” selitti Voloshin.

Voloshin lisäsi, että Syrskyj tarkoitti, että venäläiset yrittävät hyökätä ukrainalaisten sotilaiden asemia vastaan Gorlivkasta Toretšin suunnalle kohti Kostjantynivkaa. Vihollinen käyttää sekä jalkaväkeä että tykistöä.

“Kyseessä on se, että vihollinen yrittää ja on yrittänyt hyökätä Gorlivkasta Toretšin suunnalle kohti Kostjantynivkaa. Heillä on siellä ylivoima jalkaväessä ja he käyttävät myös tykistöä,” Voloshin totesi.

### Miksi rintamalinja pitenee?

Pääesikunnan komentaja Oleksandr Syrskyj ilmoitti 2. heinäkuuta, että aktiivisen rintaman linja on pidentynyt. Syrskyjn mukaan taistelusuuntiin on nyt lisätty Toretš, jossa 95. maahanlasku-hyökkäysprikaati puolustautuu. Myös Pokrovski-suunnan jatkuva vahvistaminen ja ammusten toimittaminen on tarpeen. Venäläiset terroristit suorittavat jatkuvasti miehistönvaihtoja ja heittävät taisteluihin uusia sotilasjoukkoja.

Ukrainan asevoimien sotilas Jevhen Ijevlev raportoi, että venäläiset kranaatit saavuttavat jo ukrainalaisten asemat lähellä Pokrovsk-Kostjantynivka-tietä. Jos vihollinen pääsee tälle tielle, se voi aiheuttaa logistisia ongelmia Ukrainan asevoimille. Kuitenkin ukrainalaiset puolustajat valmistautuvat mahdollisiin skenaarioihin ja huomauttavat, että heillä on vaihtoehtoisia teitä Kostjantynivkaan.

Yksi keskeisistä kysymyksistä tällä hetkellä on Ukrainan kyky suorittaa tehokas vastahyökkäys, joka voisi muuttaa tilanteen rintamalla. Vastahyökkäyksen suunnittelu kohtaa kuitenkin lukuisia ongelmia, joista merkittävin on länsimaisten aseiden riittämätön toimitus ja sen seurauksena uusien prikaatien vajaamiehitys.

Kommentoikaa artikkelia ja jakakaa se ystävienne kanssa. Tilatkaa Patreonin kautta, jotta voitte lukea blogia ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 23:22:59