Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #Ukrainan rajanylityssäännöt muuttuvat 17. heinäkuuta alkaen #Ukraina #rajat #rajasäännöt #heinäkuu

06.07.2024 15:07

Ei audiota saatavissa.

#Ukrainan rajanylityssäännöt muuttuvat 17. heinäkuuta alkaen #Ukraina #rajat #rajasäännöt #heinäkuu
Lukuaika: < 1 minuutti

#Ukrainan rajanylityssäännöt muuttuvat 17. heinäkuuta alkaen #Ukraina #rajat #rajasäännöt #heinäkuu

DPSU eli Ukrainan valtion rajavartiolaitos on ilmoittanut, että 17. heinäkuuta alkaen Ukrainassa muuttuvat valtion rajanylityssäännöt. Tästä päivästä lähtien kaikkien 18–60-vuotiaiden asevelvollisten kansalaisten on pidettävä mukanaan päivitettyä sotilasrekisteröintiasiakirjaa, jonka puuttuminen estää rajanylityksen.

Uusista rajanylityssäännöistä kerrotaan DPSU:n julkaisemassa viestissä. Rajavartijat muistuttavat kansalaisia lain nro 3633-IX mukaisesta velvollisuudesta rekisteröityä sotilasrekisteriin tai päivittää sotilasrekisteritietonsa 16. heinäkuuta mennessä. Näin ollen 17. heinäkuuta klo 00:00 alkaen kaikkien asevelvollisten ukrainalaisten on pidettävä mukanaan ajan tasalla oleva sotilasrekisteröintiasiakirja rajaa ylittäessään. Ilman sitä kansalaisia ei päästetä ulos Ukrainasta, vaan heidät käännytetään takaisin. Rajavartijat tarkastavat asiakirjan ensisijaisesti.

Rajavartijat ovat pyytäneet kansalaisia huomioimaan uuden vaatimuksen rajanylitystä suunnitellessaan.

Kampanja tietojen päivittämiseksi

Ukrainassa on loppumassa kampanja, jonka aikana kansalaiset ovat päivittäneet sotilasrekisteritietojaan. Suurin osa ukrainalaisista on käyttänyt tietojensa tarkentamiseen sovellusta Rezerv+. Kuitenkin puolustusministeriö on todennut, että sovelluksen ympärillä on syntynyt viisi myyttiä, joiden vuoksi kansalaiset pelkäävät käyttää sitä.

Yksi suosituimmista myyteistä on pelko siitä, että sovellus määrittää käyttäjän geolokaation, mikä aiheuttaa huolta siitä, että sotilasrekisterikeskukset voivat löytää asevelvollisen. Lisäksi ukrainalaiset pelkäävät, että sovelluksen kautta lähetetään sähköisiä kutsuja tai että he joutuvat etsintäkuulutetuiksi. Kaikki nämä pelot ovat turhia eivätkä vastaa todellisuutta.

Aiemmin puolustusministeriö vahvisti, että juuri Rezerv+ -sovelluksen kautta kansalaiset päivittävät tietojaan useimmin. Tämä tapa on tullut ukrainalaisille suosituimmaksi, ja sitä on käyttänyt jo yli 2,6 miljoonaa kansalaista.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystävillesi. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 15:45:45