Eilen yhteensä 82433 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Unkarissa pahenee suhtautuminen Ukrainan pakolaisiin #Unkari #Ukraina #pakolaiset #asenne

06.07.2024 13:20

# Unkarissa pahenee suhtautuminen Ukrainan pakolaisiin #Unkari #Ukraina #pakolaiset #asenne
Lukuaika: 2 minuuttia

# Unkarissa pahenee suhtautuminen Ukrainan pakolaisiin #Unkari #Ukraina #pakolaiset #asenne

Viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että Unkarin asenteet Ukrainan pakolaisia kohtaan ovat heikentyneet merkittävästi. Vain 17 % unkarilaisista olisi tyytyväisiä, jos heidän naapureinaan asuisi Ukrainan kansalaisia. Lisäksi Unkarin asukkaat ovat alkaneet huolestua enemmän Ukrainasta kuin Venäjästä.

Telex-julkaisun tutkimuksessa asiantuntijat huomauttavat unkarilaisen käsityksen merkittävästä muutoksesta: viime vuonna Venäjää pidettiin suurimpana uhkana. Vuoden 2022 tutkimukseen verrattuna unkarilainen yhteiskunta on osoittanut heikentynyttä suhtautumista Ukrainan pakolaisiin. Tuolloin joka kolmas unkarilainen ei halunnut, että heidän naapurissaan asuisi Ukrainan kansalaisia. Tutkimuksen mukaan 30 % unkarilaisista toivoi tuolloin, ettei ukrainalaisia pakolaisia asuisi heidän lähellään, kun taas 25 % suhtautui myönteisesti tällaiseen naapuruuteen.

Uusien tietojen mukaan vain 17 % vastaajista kokisi positiivisia tunteita siitä, että ukrainalaiset pakolaiset voisivat asettua heidän lähelleen. Sen sijaan noin puolet, eli noin 49 % vastaajista (lähes joka toinen), ilmaisisi negatiivisen suhtautumisen, jos ukrainalaiset asuisivat heidän naapurissaan.

Lisäksi enemmistö unkarilaisista (51 %) pitää Ukrainaa suurimpana uhkana, kun taas Venäjä on toisella sijalla 46 %:lla. Muita tutkimukseen sisältyneitä maita ovat Kiina ja Yhdysvallat, jotka saivat saman uhan asteikon (34 %).

Pakolaisuus Unkarissa

Kesäkuussa 2024 Unkarin hallitus hyväksyi asetuksen, joka antaa ukrainalaisille mahdollisuuden saada oleskeluluvan, vaikka heidän passinsa olisi vanhentunut. Tämä aloite on voimassa poikkeustilan aikana ja vielä puoli vuotta sen päättymisen jälkeen.

Lisäksi Budapestissa 1. huhtikuuta 2024 alkaen ilmainen matkustus ukrainalaisille pakolaisille ei enää koske tiettyjä esikaupunkibusseja ja HÉV-junia. Kuitenkin ilmainen matkustusmahdollisuus säilyy kaikilla muilla Budapestin julkisen liikenteen reiteillä, lukuun ottamatta tiettyjä palveluja, kuten lentokenttäekspressi 100E, Budan linnan funikulaari, kiertoajelut ja lautat.

On huomionarvoista, että marraskuuhun 2023 mennessä Unkariin oli saapunut 1 200 000 ukrainalaista pakolaista. Noin 40 000 henkilöä on saanut pakolaisaseman.

Samaan aikaan Unkarin pääministeri Viktor Orbán vieraili Kiovassa kuukauden alussa ja kävi neuvotteluja Volodymyr Zelenskyin kanssa. 5. heinäkuuta hän kävi Moskovassa, missä hän tapasi Vladimir Putinin.

Kommentoikaa artikkelia ja jakakaa se ystävillenne. Tilaa blogimme Patreonin kautta lukeaksesi ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 02:49:08