Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Uudet Säännöt #Sotilasrekisteri #Ukraina #Määräykset

06.07.2024 17:51

# Uudet Säännöt #Sotilasrekisteri #Ukraina #Määräykset
Lukuaika: 2 minuuttia

# Uudet Säännöt #Sotilasrekisteri #Ukraina #Määräykset

Uudet Säännöt Sotilasrekisterin Päivittämiseksi Ukrainassa: Mikä Muuttuu?

16. heinäkuuta alkaen sotilasrekisteritoimisto (ТЦК) lähettää kutsut viimeisimpään tiedossa olevaan osoitteeseen, jos asevelvollinen ei ole päivittänyt tietojaan. Mikäli kutsua ei voida toimittaa, poliisi etsii välttelijän ja vie hänet pakolla sotilasrekisteritoimistoon, myös viimeisimpään tiedossa olevaan osoitteeseen.

Jos tiedot on päivitetty ja ajantasainen osoite on ilmoitettu, kaikki toimenpiteet tapahtuvat siellä. Vaikka asevelvollinen olisi muuttanut alueelta toiselle päivittämättä tietojaan, vanhaan osoitteeseen postitse saapunut kutsu katsotaan toimitetuksi, muistutti asianajaja Kateryna Anishchenko “Kyiv 24” -televisiokanavan lähetyksessä.

Jos kutsua ei vastaanoteta vastaanottajan poissaolon tai kieltäytymisen vuoksi, se palautetaan sotilasrekisteritoimistoon postin työntekijän merkinnällä, mikä lain mukaan vastaa sen toimittamista. Tämän jälkeen lähetetään toinen kutsu. Jos kahta kutsua ei vastaanoteta, sotilasrekisteritoimisto voi pyytää poliisia suorittamaan hallinnollisen pidätyksen asevelvolliselle.

Hallinnollisen pidätyksen yhteydessä poliisin paikallisvirkailija voi saapua välttelijän viimeisimpään tiedossa olevaan osoitteeseen. Jos henkilö on kotona, poliisi on velvollinen pidättämään hänet ja viemään hänet sotilasrekisteritoimistoon pakollisen rekisteröinnin suorittamiseksi, tarkensi Anishchenko.

Hallitus on hyväksynyt säännöt kutsujen toimittamisesta postitse: mitä on hyvä tietää

Ministerineuvoston asetuksessa nro 747, joka annettiin 25. kesäkuuta, on tehty muutoksia postipalveluiden tarjoamisen sääntöihin liittyen asevelvollisten, sotilasvelvollisten ja reserviläisten ilmoittamiseen. Nyt kutsu tai muu asiakirja voidaan lähettää kirjattuna postilähetyksenä vastaanottotodistuksella.

Tällaiset kutsut katsotaan vastaanotetuiksi. Asiakirja voidaan lähettää kirjattuna postilähetyksenä vastaanottotodistuksella 60 päivän kuluessa tietojen päivittämiseksi. Tämä mahdollistaa saapumisen vahvistamisen postin kautta.

Kutsun vastaanotto voidaan myös vahvistaa:

– vastaanottopäivämäärällä, joka vahvistetaan postin asiakirjoilla;
– kieltäytymispäivämäärällä tai henkilön poissaololla ilmoitetusta osoitteesta, josta ilmoitetaan sotilasrekisteritoimistolle.

Mobilisoinnin tehostaminen Ukrainassa ja ankarat rangaistukset

Kaikkien sotilasvelvollisten Ukrainan kansalaisten on päivitettävä sotilasrekisteritietonsa 16. heinäkuuta mennessä. Tämä voidaan tehdä käymällä henkilökohtaisesti sotilasrekisteritoimistossa, rekrytointikeskuksessa, Reserv+ -järjestelmän kautta tai palvelupisteessä.

Määräaikaan tietojen päivittämiseksi on jäljellä vain 18 päivää. 16. heinäkuuta jälkeen miehille, jotka kieltäytyvät ilmoittamasta ajantasaisia tietoja sotilasrekisteritoimistolle, uhkaa 17 000–25 000 grivnan (noin 434–638 euroa) sakkoja. Lisäksi heiltä voidaan evätä ajokortti.

Muistutettakoon, että hallituksen päätöksen mukaan ukrainalaisia, jotka eivät ole päivittäneet tietojaan sotilasrekisteritoimistolle koskien ajoneuvojaan 20. kesäkuuta mennessä, sakotetaan. Sakko on 20 000 grivnaa (noin 510 euroa), ja toistuva sakko on suurempi. Tietoja on päivitettävä kahdesti vuodessa.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystävillesi. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 02:49:49