Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #ValerijZaluzhny suurlähettilääksi Lontooseen #Ukraina #IsoBritannia #diplomatia

06.07.2024 10:48

#ValerijZaluzhny suurlähettilääksi Lontooseen #Ukraina #IsoBritannia #diplomatia
Lukuaika: 2 minuuttia

#ValerijZaluzhny suurlähettilääksi Lontooseen #Ukraina #IsoBritannia #diplomatia

Valerij Zaluzhny, entinen Ukrainan asevoimien komentaja, ei ole vieraillut Isossa-Britanniassa viimeisen puolen vuoden aikana eronsa jälkeen. Tänä aikana hän on opiskellut Ukrainan Diplomaattikorkeakoulussa ja aloittaa 10. heinäkuuta työskentelyn Ukrainan suurlähettiläänä Isossa-Britanniassa. Samana päivänä Britanniassa astuu virkaan uusi hallitus uuden puolustus- ja ulkoministerin kera. Zaluzhny matkusti Britanniaan 3. heinäkuuta.

“Glavkom”-lehden lähteen mukaan Zaluzhny pyysi, että Ukrainan suurlähetystö Lontoossa ei tiedottaisi hänen saapumisestaan noin kahteen viikkoon. Kansanedustaja Oleksandr Merezhkon mukaan kaikki diplomaattisten tehtävien työntekijät ovat opiskelleet akatemiassa, jotta he voisivat parantaa perustaitojaan diplomatiassa, protokollassa ja etikettissä. Entinen Ukrainan ulkoministeri Vadym Prystaiko totesi, että kaikki valmistelut jatkuvat, kunnes presidentin asetus suurlähettilään nimittämisestä julkaistaan.

Poliittinen analyytikko Oleksij Jakubin vahvisti i-ua.tv:lle, että Zaluzhny aloittaa uudet tehtävänsä 10. heinäkuuta. Hän myös listasi haasteita ja tehtäviä, jotka Zaluzhny kohtaa uudessa roolissaan.

“Tässä on mielenkiintoinen tilanne. Uusi Ukrainan suurlähettiläs aloittaa työskentelyn samaan aikaan, kun Britanniassa astuu virkaan uusi hallitus puolustus- ja ulkoministereineen. Zaluzhnyn täytyy osoittaa kykyä luoda yhteyksiä työväenpuolueen kanssa. Yhteistyömme Brittien hallituksen kanssa riippuu meidän aktiivisuudestamme. Meillä on kymmenen vuoden poliittinen sopimus Britannian kanssa, joka sisältää laajoja yhteistyöajatuksia, jotka on täytettävä konkreettisella sisällöllä”, Jakubin summasi.

Valerij Zaluzhnyn edeltäjä Ukrainan suurlähettiläänä Isossa-Britanniassa oli Vadym Prystaiko. Presidentti Volodymyr Zelenskyi vapautti hänet tehtävästä 21. heinäkuuta 2023, jonka jälkeen suurlähetystö oli ilman diplomaattista edustajaa. “Glavkom” kertoo, että uusi suurlähettiläs voi matkustaa kohdemaahan vasta saatuaan asiaankuuluvan määräyksen ulkoministeriöltä. Zaluzhny sai tällaisen määräyksen muutama päivä sitten. Pian hänet odottaa seremonia, jossa hän luovuttaa valtuuskirjeensä Britannian kuningas Charles III:lle.

Zaluzhnyn pitkä nimitysprosessi
Aiemmin kerroimme, että Valerij Zaluzhny oli edelleen Ukrainassa. Tämä kävi ilmi ukrainalaisen laulajan Jaroslava Rudenko julkaistua kuvan itsestään Zaluzhnyn kanssa hänen toimistossaan.

On tiedossa, että presidentti Volodymyr Zelenskyi allekirjoitti 9. toukokuuta Zaluzhnyn nimittämiseen vaaditun asetuksen. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun “Informator” julkaisi artikkelin, jossa väitettiin presidentin viivyttävän allekirjoitustaan.

Muistutettakoon, että Valerij Zaluzhny joutui äskettäin skandaalin keskelle hänen virallisen tilinsä annettua tykkäyksen tunnetun Porošenko-kannattajan, karkurin ja hallituksen sekä mobilisaation aktiivisen kriitikon Myroslav Oleshkon julkaisuun. Julkaisu koski diktaattori Putinin lausuntoja. Internet-skandaalin ja käyttäjien yritysten selvittää Zaluzhnyn motiivit jälkeen Oleshko poisti julkaisunsa.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Tilaa blogini Patreonin kautta lukeaksesi ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 16:11:07