Eilen yhteensä 88810 latausta

20290 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > # ValerijZaluzhny Uusi Ukrainan Suurlähettiläs Isossa-Britanniassa #IsoBritannia #Ukraina #ValerijZaluzhny #diplomatia #politiikka

06.07.2024 12:12

# ValerijZaluzhny Uusi Ukrainan Suurlähettiläs Isossa-Britanniassa #IsoBritannia #Ukraina #ValerijZaluzhny #diplomatia #politiikka
Lukuaika: 2 minuuttia

# ValerijZaluzhny Uusi Ukrainan Suurlähettiläs Isossa-Britanniassa #IsoBritannia #Ukraina #ValerijZaluzhny #diplomatia #politiikka

Kolme kuukautta siitä, kun Valerij Zalužny erosi Ukrainan asevoimien ylipäällikön tehtävistä, hän ei ole kertaakaan vieraillut Isossa-Britanniassa. Tänä aikana hän on suorittanut opintoja Ukrainan diplomaattiakatemiassa, ja 10. heinäkuuta hän aloittaa työnsä Ukrainan suurlähettiläänä Isossa-Britanniassa. Juuri sinä päivänä Britanniassa astuu virkaan uusi hallitus, johon kuuluu uusi puolustusministeri ja ulkoministeri. Zalužny matkusti Britanniaan jo 3. heinäkuuta.

Lähteen mukaan Zalužny pyysi, että Ukrainan Lontoon-suurlähetystö ei tiedottaisi hänen saapumisestaan noin kahden viikon ajan. Kansanedustaja Oleksandr Merezhko kertoi, että kaikki diplomaatit suorittivat koulutusta akatemiassa päivittääkseen tietonsa diplomatiasta, protokollasta ja etikettistä. Entinen Ukrainan ulkoministeri Vadym Prystaiko huomautti, että kaikki valmistelut tehtiin ennen presidentin asetuksen julkistamista suurlähettilään nimittämisestä.

Poliittinen analyytikko Oleksiy Yakubin vahvisti i-ua.tv:lle, että Zalužny aloittaa uudet tehtävänsä 10. heinäkuuta. Hän listasi haasteet ja tehtävät, jotka odottavat entistä ylipäällikköä.

“Tämä on mielenkiintoinen hetki. Uusi suurlähettiläs aloittaa työnsä, kun Britanniassa on uusi hallitus ja uudet ministerit. Zalužnyn on näytettävä kykynsä luoda yhteyksiä työväenpuolueen kanssa. Ukrainan on oltava aktiivinen yhteistyössä Britannian hallituksen kanssa. Meillä on kymmenen vuoden poliittinen sopimus Britannian kanssa, joka sisältää laajoja yhteistyötavoitteita, jotka on täytettävä konkreettisella sisällöllä”, Yakubin totesi.

Ennen Valerij Zalužnya Ukrainan suurlähettiläänä Isossa-Britanniassa toimi Vadym Prystaiko. 21. heinäkuuta 2023 presidentti Volodymyr Zelenskyi vapautti hänet tehtävästään, minkä jälkeen suurlähetystö jäi ilman diplomaattista edustajaa. Uusi suurlähettiläs voi matkustaa maahan ja aloittaa työnsä vasta ulkoministeriön määräyksellä. Zalužnyn kohdalla määräys allekirjoitettiin muutama päivä sitten. Pian Zalužny osallistuu seremoniaan, jossa hän esittää valtuuskirjeensä Britannian kuninkaalle Kaarle III:lle.

Zalužnyn pitkä nimitysprosessi

Aiemmin kirjoitimme, että Valerij Zalužny on edelleen Ukrainassa. Tämä selvisi laulaja Jaroslava Rudenko julkaisemasta kuvasta, jossa hän vieraili Zalužnyn toimistossa ja otti selfien hänen kanssaan. Tiedetään, että presidentti Volodymyr Zelenskyi allekirjoitti tarvittavan asetuksen Zalužnyn nimittämisestä suurlähettilääksi 9. toukokuuta. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun lehdistö oli raportoinut presidentin viivyttävän allekirjoitusta.

Muistutettakoon, että Zalužny joutui äskettäin skandaalin keskelle, kun hänen vahvistettu tilinsä tykkäsi tunnetun Porošenkon kannattajan ja aktiivisen hallituksen kriitikon, Myroslav Oleshkon, postauksesta. Postaus koski diktaattori Putinin lausuntoja. Verkkoskandaalin ja käyttäjien yritysten selvittää Zalužnyn motiiveja jälkeen Oleshko poisti postauksen.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös liittyä Patreon-tilaukseemme lukeaksesi blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 23:59:58