Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Venäjän armeija pyrkii etenemään Donetskin alueella, uhaten strategisesti tärkeän Pokrovsk-Kostjantynivka-tien hallintaa #Donetsk #Venäjä #Ukraina #sota #logistiikka

06.07.2024 17:52

# Venäjän armeija pyrkii etenemään Donetskin alueella, uhaten strategisesti tärkeän Pokrovsk-Kostjantynivka-tien hallintaa #Donetsk #Venäjä #Ukraina #sota #logistiikka
Lukuaika: < 1 minuutti

# Venäjän armeija pyrkii etenemään Donetskin alueella, uhaten strategisesti tärkeän Pokrovsk-Kostjantynivka-tien hallintaa #Donetsk #Venäjä #Ukraina #sota #logistiikka

Venäjän armeija yrittää edetä Donetskin alueella, uhaten strategisesti tärkeän Pokrovsk-Kostjantynivka-tien hallintaa. Tämä voisi aiheuttaa logistisia vaikeuksia Ukrainan asevoimille (ZSU). Kuitenkin Ukrainan puolustajat valmistautuvat mahdollisiin skenaarioihin.

Asiasta kertoi ZSU:n sotilas Jevhen Ijevlev 24 Kanavan haastattelussa. Hänen mukaansa venäläiset kranaatinheittimet ulottuvat Ukrainan joukkojen asemiin lähellä Pokrovsk-Kostjantynivka-tietä. Mikäli vihollinen pääsee tälle tielle, ZSU:lla on käytössään vaihtoehtoisia reittejä Kostiantynivkaan.

Ijevlev korosti, että Donbas on ollut sodassa jo kymmenen vuotta, ei vain kaksi ja puoli vuotta. Tänä aikana on luotu monia polkuja, joita vihollinen ei pysty täysin hallitsemaan. Pelloilla on reittejä, jotka ovat jopa parempia kuin päällystetyt tiet.

ZSU pyrkii estämään vihollisen läpimurron Pokrovsk-Kostjantynivka-tielle, mutta vaikka se menetettäisiin, se ei aiheuttaisi merkittäviä logistisia ongelmia. Tie on sotilaallisesti tärkeä, sillä se avaa reittejä Kostiantynivkaan ja Pokrovskiin, mutta sen menetys ei merkittävästi vaikuttaisi logistiikkaan, huomauttaa sotilas.

Heinäkuun alussa Venäjä miehitti Chasiv Yarin kaupungin “Kanaal” -mikroalueen Donetskissa. Tappioiden ja logististen ongelmien välttämiseksi päätettiin vetäytyä valmistelluille asemille.

Muistutettakoon, että ISW:n analyytikot ovat todenneet, että Venäjä aikoo hyödyntää hyökkäystä Toretskissa edetäkseen joko Chasiv Yarin tai Avdiivkan suunnalla.

DeepState:n OSINT-analyytikot ovat kuitenkin kiistäneet Venäjän täydellisen miehityksen Chasiv Yarissa. Heidän mukaansa Venäjän levittämä tieto kaupungin valtaamisesta ei pidä paikkaansa. Lisäksi miehittäjät eivät saaneet vakautettua asemiaan Sontnytsky Kozachok -kylässä.

Kommentoikaa artikkelia ja jakakaa ystävillenne. Voitte myös kirjautua Patreoniin, jotta voitte lukea blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 15:22:31