Eilen yhteensä 88810 latausta

20287 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > # Venäjän hyökkäys Ukrainaan: Puolustusvoimat torjuivat onnistuneesti suurimman osan droneista

06.07.2024 08:45

# Venäjän hyökkäys Ukrainaan: Puolustusvoimat torjuivat onnistuneesti suurimman osan droneista
Lukuaika: < 1 minuutti

# Venäjän hyökkäys Ukrainaan: Puolustusvoimat torjuivat onnistuneesti suurimman osan droneista

Venäjä toteutti jälleen hyökkäyksen Ukrainaan 5.–6. heinäkuuta välisenä yönä iskudroneilla. Venäjän miehittäjät laukoivat 27 Shahed-131/136-tyyppistä hyökkäysdronea, joista Ukrainan puolustusvoimat onnistuivat ampumaan alas 24. Tämän tiedon antoi Ukrainan ilmavoimien komentaja Mykola Olešuk. Hyökkääjät laukoivat dronet miehitetyltä Krimiltä ja Venäjän Rostovin alueelta.

“Ukrainan ilmapuolustuksen onnistui tuhota 24 Shahed-dronea Dnipropetrovskin, Poltavan, Zaporižžian, Hersonin, Harkovan, Donetskin, Sumin, Tšernihivin, Vinnytsjan, Kiovan, Kirovohradin ja Mykolajivin alueilla,” sanottiin tiedotteessa.

Hyökkäyksen torjumiseen käytettiin Ukrainan puolustusvoimien mobiileja tuliryhmiä, ilmavoimien ilmatorjuntaohjuspattereita, maavoimien ilmatorjuntajärjestelmiä sekä elektronisen sodankäynnin yksiköitä. On tiedossa, että venäläiset iskivät Sumin alueen energiainfrastruktuuriin, minkä seurauksena useat asutuskeskukset jäivät ilman sähköä. Lisäksi “Miskvodokanal”-yhtiö ilmoitti, että Sumin vesilaitoksen kaikki kohteet ovat sähköttömiä.

Venäjän miehittäjät lähettävät joka yö kymmeniä Shahed-droneja Ukrainaan. Myös 5. heinäkuuta Venäjän miehittäjät laukoivat Shahed-tyyppisiä hyökkäysdroneja Ukrainaan. Droneilla pyrittiin tunkeutumaan maan ilmatilaan useista eri suunnista. Suurin osa droneista suunnisti kohti Kiovaa, jossa ilmatorjunta onnistui torjumaan ne tehokkaasti. Ukrainan ilmavoimien mukaan vihollinen laukaisi kymmeniä droneja koillisesta ja etelästä, ja ne liikkuivat 8–10 yksikön ryhmissä. Useilla alueilla annettiin ilmahälytys ja kuultiin räjähdyksiä.

Venäjä jatkaa Shahed-136-kamikazedronejen modernisointia. Näihin droneihin on jo asennettu uusi, venäläisvalmisteinen taistelukärki, joka tunnetaan nimellä BST-52. Taistelukärki on saanut lisättyjä kumulatiivisia ja sytyttäviä vaikutuksia. Lisäksi vihollinen tekee droneista entistä pimeämpiä ja hiljaisempia, jotta niitä olisi vaikeampi havaita, mutta Ukrainan ilmatorjunta muuttaa nämä “mopedit” onnistuneesti romuksi. Vihollinen on myös oppinut valitsemaan droneja hyökkäyksiin siten, että ne olisivat tehokkaampia.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 23:08:22