Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Venäjän joukot jatkavat terroria Donetskin alueella #Donetsk #Venäjä #siviilituhot

06.07.2024 11:02

Ei audiota saatavissa.

# Venäjän joukot jatkavat terroria Donetskin alueella #Donetsk #Venäjä #siviilituhot
Lukuaika: < 1 minuutti

# Venäjän joukot jatkavat terroria Donetskin alueella #Donetsk #Venäjä #siviilituhot

Venäjän joukot jatkavat rauhanomaisten asukkaiden terrorisoimista Donetskin alueella. 5. heinäkuuta 2024 venäläiset joukot ampuivat useita asutuskeskuksia, minkä seurauksena noin kymmenen ihmistä menehtyi. Lisäksi yli 40 paikallista asukasta sai eriasteisia vammoja.

Donetskin alueen sotilashallinnon johtaja Vadim Filashkin kertoi tapahtumasta. Tarkennusten mukaan tulitukset johtivat 11 ihmisen kuolemaan, joista viisi oli Seliđoven kaupungin asukkaita, kolme asukkaita Chasov Yarista ja yksi henkilö Komarissa, Toretskissa ja Ukrainkassa.

Vuorokauden aikana alueella loukkaantui 43 ihmistä. Heistä 15 Selidovessa, 18 Komarissa ja kolme Toretskissa. Lisäksi kaksi Ukrainkassa ja yksi siviili Konstantinovkassa, Ivanivkassa, Perebudovassa, Slovjanskissa ja Družbassa.

Venäläisten toimien uhrien kokonaismäärä Donetskin alueella täysimittaisen hyökkäyksen alusta on noussut 2064:ään. On tärkeää huomata, että nämä luvut eivät sisällä Mariupolin ja Volnovahan uhreja, koska jatkuvien venäläisten tulitusten vuoksi tarkkaa uhrien määrää ei voida vahvistaa.

Tulitukset Donetskin alueella jatkuvat. Venäjän joukot ampuvat edelleen rauhanomaisia asutuskeskuksia, mikä johtaa siviilien kuolemiin ja loukkaantumisiin. 5. heinäkuuta venäläiset joukot ampuivat Komarin kylää Volnovahan piirikunnassa Donetskin alueella. Vihollishyökkäyksen seurauksena menehtyi kyläneuvoston työntekijä, joka kuoli saadessaan lääketieteellistä apua. Lisäksi 14 hänen kollegaansa sai vammoja. Syyttäjävirasto on aloittanut esitutkinnan sotatapojen rikkomisesta.

Edellisenä päivänä venäläisten tulitusten seurauksena Novogrodivkan yhteisössä Pokrovskin piirissä Donetskin alueella yksi henkilö menehtyi ja kahdeksan ihmistä haavoittui. Loukkaantuneiden joukossa oli neljä lasta. Kaikki loukkaantuneet toimitettiin nopeasti sairaalaan saadakseen lääketieteellistä apua.

Aiemmin, 29. kesäkuuta, venäläiset joukot iskivät Kramatorskin, Bahmutin ja Pokrovskin piireihin Donetskin alueella, mikä johti neljän siviilin kuolemaan ja seitsemän ihmisen eriasteisiin vammoihin.

Kommentoi ja jaa tämä artikkeli ystävillesi. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 15:35:59