Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #Venäjä’n mahdollisessa hyökkäyksessä Suomeen tulemme tarvitsemaan panssaroituja #siviili-#ambulanssi-ajoneuvoja #Suomi #terveys #sairaala #turvallisuus #SOTA #KansainvälisetSopimukset

06.07.2024 21:50

#Venäjä'n mahdollisessa hyökkäyksessä Suomeen tulemme tarvitsemaan panssaroituja #siviili-#ambulanssi-ajoneuvoja #Suomi #terveys #sairaala #turvallisuus #SOTA #KansainvälisetSopimukset
Lukuaika: < 1 minuutti

Venäjän uhka Suomelle ei ole enää vain kauhukuvia sodasta, vaan kylmää faktaa mahdollisesta hyökkäyksestä. Sotilaslääketieteen asiantuntijat varoittavat Venäjän käyttävän strategisena aseenaan sairaaloiden ja ambulanssien pommituksia. Ukrainassa tämä julma taktiikka on johtanut siviilien kärsimyksiin ja terveydenhuollon kriisiin, jota on kuvattu systemaattiseksi ja suunnitelmalliseksi.

Sotilaslääketieteen ammattilaisen mukaan myös Suomessa on valmistauduttava tähän raakaan todellisuuteen. Hänen mukaansa kenttälääkinnässä ja terveydenhuollon yksiköiden ilmasuojauksessa on tehtävä merkittäviä muutoksia. Sotatilanteessa haavoittuneiden evakuointi on suoritettava pääasiassa pimeällä, jotta heitä voitaisiin suojata vihollisen ilmavaltaa vastaan.

Venäjä ei ole kunnioittanut kansainvälisiä sopimuksia, jotka suojelevat terveydenhuollon yksiköitä sodan aikana. Heidän iskunsa Mariupolin lastensairaalaan ovat jättäneet pysyvän jäljen ihmisten mieliin ja kansainvälisiin ihmisoikeusraportteihin. Lundell painottaa, että Suomen on varauduttava kaikin mahdollisin keinoin tähän uhkaan, ja koulutettava jokainen sotilas ensiaputaitoihin, jotka voivat pelastaa ihmishenkiä heti taistelukentällä.

Suomi on onneksi ottanut opikseen Ukrainan kokemuksista ja kehittänyt kenttälääkintäjärjestelmiään vastaamaan tätä uutta, armotonta sodankäynnin muotoa. Kertausharjoitukset ja jatkuva valmiuden ylläpito ovat avainasemassa, kun varaudutaan pahimpaan. Suomalaisen kokonaisturvallisuusmallin on osoitettu olevan toimiva, mutta se vaatii jatkuvaa kehittämistä ja resurssien kohdentamista.

Venäjän hyökkäys ei ole enää kaukainen uhkakuva, vaan todellinen skenaario, johon Suomen on oltava täysin valmis. Terveydenhuollon suojaaminen on nyt kansallinen prioriteetti, joka vaatii kaiken mahdollisen huomion ja resurssit.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 15:19:19