Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > ## ei myy sähköä ulkomaille #sähkö #energia #EXPROElectricity Infografiikka Yasno selittää eron kaupallisten ja fyysisten sähkövirtojen välillä Naapurimaiden mahdollisuudet sähkön tuontiin Ukrainaan ovat tällä hetkellä rajalliset Miten energiajärjestelmää pidetään yllä Venäjän lukuisten iskujen jälkeen Kuinka kauan sähkökatkot kestävät talvella: Yasnon vastaus

07.07.2024 15:39

## ei myy sähköä ulkomaille #sähkö #energia #EXPROElectricity Infografiikka Yasno selittää eron kaupallisten ja fyysisten sähkövirtojen välillä Naapurimaiden mahdollisuudet sähkön tuontiin Ukrainaan ovat tällä hetkellä rajalliset Miten energiajärjestelmää pidetään yllä Venäjän lukuisten iskujen jälkeen Kuinka kauan sähkökatkot kestävät talvella: Yasnon vastaus
Lukuaika: 2 minuuttia

## #Ukraina ei myy sähköä ulkomaille #sähkö #Ukraina #energia #EXPROElectricity

Ukraina ei myy sähköä ulkomaille. Tämä johtuu maan kriittisestä tuotantokapasiteetin puutteesta Venäjän iskujen jälkeen. Sähkön varastointi ei ole mahdollista, minkä vuoksi sähkövirtojen fyysinen siirtyminen maasta toiseen tapahtuu jatkuvasti.

Ainoa tapa estää ukrainalaisen sähkön pääsy eurooppalaiseen järjestelmään on irtautua siitä. Tämä kuitenkin estäisi myös tuonnin, selitti yhtiö e Yasno Facebookissa.

“Jos internetin asiantuntijat vakuuttavat teille, että he tietävät paremmin, jakakaa heille tämä infografiikka. Siinä selitämme yksityiskohtaisesti eron kaupallisten ja fyysisten sähkövirtojen välillä”, yhtiö korosti.

Yhtiö painotti, että kaupallinen sähkönvienti on ollut poissa 12. toukokuuta lähtien (EXPRO Electricityn mukaan). Sen sijaan fyysiset virtaukset jatkuvat jatkuvasti – tämä on sähkövirtojen siirtymistä maiden välillä.

“Se johtuu siitä, että verkot ovat yhdistettyjä eikä sähkövirtojen liikettä voi pysäyttää linjoilla. Tämä ei liity myyntiin, vaan sähkön fyysisiin ominaisuuksiin. Luottakaa vain tarkistettuihin tietolähteisiin älkääkä levittäkö Venäjän informaatio-operaatioiden narratiiveja”, Yasno kehotti.

### Infografiikka Yasno selittää eron kaupallisten ja fyysisten sähkövirtojen välillä

### Naapurimaiden mahdollisuudet sähkön tuontiin Ukrainaan ovat tällä hetkellä rajalliset

Naapurimaiden mahdollisuudet sähkön tuontiin Ukrainaan ovat tällä hetkellä rajalliset sisäisen kulutuksen kasvun vuoksi kuumuudessa. Tästä kertoi Pääministerin neuvonantaja ja NEEK “Ukrenergon” hallintoneuvoston jäsen, Yuri Boiko, “Sospil’nyn” lähetyksessä. Hän huomautti, että energiayhtiöt ennakoivat tällaisen tilanteen.

“Tuonti on taattu sähkövirran siirtyminen, kun taas hätäapu, jota NEEK pyytää naapurijärjestelmien operaattoreilta, annetaan vain, jos apua on mahdollista antaa. Naapurimaissamme on samanlainen sää, samanlainen lämpötila ja samanlainen kuorman kasvu energiajärjestelmässä. Siksi he eivät aina voi antaa meille tällaista apua”, Yuri Boiko totesi.

### Miten energiajärjestelmää pidetään yllä Venäjän lukuisten iskujen jälkeen

Yli puolet Ukrainan sähkönkulutuksesta katetaan ydinvoimalla. Se on perustuotantoa ja mahdollistaa energiajärjestelmän vakauden. Vastaavan lausunnon antoi energiavaraministeri Svetlana Grynchuk televisiomaaraaton “Yediní novyny” lähetyksessä. Nyt on yksi vaikeimmista ajanjaksoista energiajärjestelmälle: kuumuus, kulutuksen kasvu, energiainfrastruktuurin kunnostaminen, olemassa olevien tuotantolaitteiden ja verkkojen korjauskampanja. Aktiivinen työ hajautetun tuotannon rakentamiseksi jatkuu – tämä sisältää uusiutuvaa energiaa sekä kaasuturbiini- ja kaasumoottoriasennukset.

Muistutamme, että Moldova on ilmaissut valmiutensa toimittaa sähköä Ukrainaan “kaasu sähköä vastaan” -projektin puitteissa. Maa on valmis sijoittamaan tuotantolaitokset alueelleen. Energia tuotetaan käyttäen luonnonkaasua, jonka Ukraina toimittaa.

### Kuinka kauan sähkökatkot kestävät talvella: Yasnon vastaus

Yhtiö Yasnon perusskenaarion mukaan talvella 2024-2025 ukrainalaisia odottavat 12 tunnin sähkökatkokset. Tämä on kuitenkin vain alustava tieto: Yasno aikoo julkaista lopullisen ennusteen sähköpulan ja katkaisuaikataulujen osalta elokuussa. Ennuste voi joko parantua tai huonontua.

Yhtiö selittää, että tällä hetkellä voidaan ennustaa, että talvella energiajärjestelmässä on 30-35 % puute. Tällöin kuluttajille jäävä puute on 50 % infrastruktuurin sähköistyksen jälkeen.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Liity Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 15:03:54