Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Huoli USA:n presidentin terveydestä: Bidenin ikä herättää epäilyksiä liittolaisten keskuudessa

07.07.2024 05:07

# Huoli USA:n presidentin terveydestä: Bidenin ikä herättää epäilyksiä liittolaisten keskuudessa
Lukuaika: 2 minuuttia

# Huoli USA:n presidentin terveydestä: Bidenin ikä herättää epäilyksiä liittolaisten keskuudessa

Useat Yhdysvaltojen liittolaiset ovat ilmaisseet huolensa presidentti Joe Bidenin terveydentilasta yksityisissä keskusteluissa. Heitä huolettaa erityisesti Bidenin ikä ja hänen kykynsä voittaa vuoden 2024 presidentinvaalit. Suurin huolenaihe on kuitenkin se, pystyykö Biden jatkamaan virassaan vielä neljä vuotta uudelleenvalintansa jälkeen.

**Bidenin ja Trumpin välinen kilpailu**

Vaikka liittolaiset tukevat pääasiassa Bidenia hänen kilpailijaansa Donald Trumpia vastaan, presidentin terveydentila herättää heissä epäilyksiä. Tämä huoli on korostunut erityisesti epäonnistuneiden väittelyiden jälkeen.

Jo ennen väittelyitä osa liittolaisista oli epävarma Bidenin kyvystä johtaa. Nyt presidentin on vakuutettava paitsi omat kollegansa myös liittolaismaiden johtajat poliittisesta taistelukyvystään ja kriisien hallinnasta.

Eräs liittolainen totesi suoraan: “Ei tarvitse olla nero nähdäkseen, että presidentti on vanha. Emme ole varmoja, että vaikka hän voittaisi, hän kykenisi jatkamaan virassa vielä neljä vuotta.”

**Liittolaisten toiveet ja huolet**

Eräs brittiläinen ministeri meni vielä pidemmälle ja ilmaisi yksityisessä keskustelussa toiveensa, että Biden vetäytyisi jo ennen vaaleja. “Voisivatko demokraattien lahjoittajat, kiitos, kokoontua ja saada Bidenin vetäytymään, jotta meillä olisi edes jonkinlainen mahdollisuus ehdokkaaseen, johon äänestäjät luottaisivat?” hän kysyi.

Yhdysvaltojen EU-suurlähettiläs ja Bidenin neuvonantaja Mark Gitenstein selitti, miksi liittolaiset ovat huolissaan. Hänen mukaansa kaikki huomio Bidenin ikään johtuu siitä, että liittolaiset arvioivat hänen voitonmahdollisuuksiaan vaaleissa.

“En ole koskaan kuullut yhdenkään johtajan suoraan tai epäsuorasti ilmaisevan huolta ikänsä vuoksi. He ovat kaikki huolissaan vaaleista, koska vaalit ovat lähellä, ja he ovat huolissaan joistakin asioista, joita Trump on sanonut,” hän totesi.

**Debatin vaikutukset ja seuraukset**

Viime kuun lopussa käytiin ensimmäinen väittelykierros Bidenin ja hänen edeltäjänsä Trumpin välillä. Valkoinen talo myönsi väittelyn jälkeen, että se oli “huono ilta” Bidenille, mutta korosti, että hän aikoo edelleen asettua ehdolle. Väittelyn jälkeen Bidenin vaimo talutti hänet ulos salista. Perhe haluaa hänen jatkavan kampanjaa.

CNN:n mukaan enemmistö äänestäjistä ja poliitikoista katsoo, että Trump voitti väittelyn Bidenin kanssa. Kysely osoitti, että 67% rekisteröityneistä äänestäjistä, jotka katsoivat väittelyn torstaina, uskovat Trumpin suoriutuneen paremmin, kun taas vain 33% tuki Bidenia.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 11:56:53