Eilen yhteensä 88810 latausta

20288 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > # Kuka tarkastaa väitteet painostuksesta Kiovan tuomari Tsiktitshia kohtaan

07.07.2024 20:36

# Kuka tarkastaa väitteet painostuksesta Kiovan tuomari Tsiktitshia kohtaan
Lukuaika: < 1 minuutti

# Kuka tarkastaa väitteet painostuksesta Kiovan tuomari Tsiktitshia kohtaan

Tuli ilmi, että Kiovan Ševtšenkivskin piirioikeuden tuomari Vitali Tsiktitshin väitetystä painostuksesta vastaavan tutkinnan suorittaa Ukrainan oikeusneuvoston puheenjohtaja Grigori Usyk. Tarkastuksen aikataulua ei ole vielä määritelty.

Asiasta tiedotti Ukrainan oikeusneuvoston lehdistöpalvelu kommentissaan Uutistoimisto UNN:lle. Tiedetään, että alustava tarkastus suoritetaan aina yhden neuvoston jäsenen toimesta ennen kuin asiaa käsitellään täysimääräisesti.

“Ukrainan oikeusneuvoston automatisoidun kirjanpitojärjestelmän mukaan 4. kesäkuuta 2024 saapui oikeusneuvostolle ilmoitus Kiovan Ševtšenkivskin piirioikeuden tuomarilta Vitali Mihailovitš Tsiktitshilta koskien hänen oikeudenkäytön toimintaansa kohdistuvaa painostusta. Ilmoitus on jaettu automatisoidun järjestelmän mukaisesti 4. kesäkuuta 2024 oikeusneuvoston jäsen Grigori Usykille tarkastuksen suorittamiseksi,” ilmoituksessa sanotaan.

Grigori Usyk valittiin oikeusneuvoston puheenjohtajaksi 11. tammikuuta 2023. Aiemmissa haastatteluissaan hän on korostanut oikeudenmukaisuuden ja avoimen oikeudenkäytön merkitystä. Usykin mukaan oikeustapausten käsittelyn tulee olla avointa ja läpinäkyvää, ja tuomioiden perustelujen tulee olla asianmukaisesti motivoituja.

Grygoriy Usyk ja Danilo Hetmancev

Hetmancev kirjoitti hiljattain, että Ukrainan talousrikosten valvontavirasto (BEB) pysäytti Orion Tobacco LLC:n laittoman tupakkatuotannon ja poisti tuotantolaitteet. Syyttäjä jätti hakemuksen tuotantolaitteiden takavarikoimiseksi Ševtšenkivskin piirioikeudelle Kiovassa, mutta tuomari Tsiktitshin johtamaa oikeudenkäyntiä ei pidetty. Hetmancevin mukaan syytä ei ole ilmoitettu. Kansanedustaja myös esitti julkisia halventavia lausuntoja Tsiktitshista ja kehotti muita levittämään vastaavaa tietoa.

Ihmisoikeusaktivistit reagoivat nopeasti Hetmancevin viestiin. Ihmisoikeusaktivisti Eduard Bagirov kommentoi UNN:lle, että tällainen käyttäytyminen kansanedustajalta on mahdotonta hyväksyä. Bagirovin mukaan tuomarit nimitetään Ukrainassa eliniäksi, kun taas kansanedustajat ovat vain väliaikaisia henkilöitä. Julkinen halventaminen ja kehotus siihen on selkeä painostus tuomaria kohtaan.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Tilaa blogimme Patreonin kautta lukeaksesi ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 23:16:58