Eilen yhteensä 88810 latausta

20227 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > # Lännen osuus Ukrainan iskuihin Krimillä #SergeiLavrov #Krim #Ukraina #Venäjä #NATO

07.07.2024 17:37

# Lännen osuus Ukrainan iskuihin Krimillä #SergeiLavrov #Krim #Ukraina #Venäjä #NATO
Lukuaika: < 1 minuutti

# Lännen osuus Ukrainan iskuihin Krimillä

#SergeiLavrov #Krim #Ukraina #Venäjä #NATO

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on todennut, että ilman Yhdysvaltojen suoraa osallistumista Ukraina ei voisi toteuttaa hyökkäyksiä Venäjän sotilaskohteisiin Krimillä ja muilla miehitetyillä alueilla. Lavrovin mukaan Washingtonin annettua osittaisen luvan ohjustensa käyttöön, täsmäiskujen määrä on lisääntynyt. Tämä kehitys ei miellytä Lavrovia, ja hän on luvannut, että vastaus ei tule viipymään.

Lavrov kertoi tämän tunnetulle venäläiselle propagandistille Pavel Zarubinille antamassaan haastattelussa. Lavrovin mukaan Ukrainan asevoimien ohjukset eivät olisi lentäneet esimerkiksi Sevastopoliin ilman Yhdysvaltojen suoraa osallistumista asejärjestelmien ohjauksessa.

“Ilman Yhdysvaltojen suoraa osallistumista ohjauksen ja satelliittitietojen valmisteluun nämä ohjukset eivät olisi minnekään lentäneet. Tämä on tunnettu tosiasia,” hän sanoi.

Venäjän ulkoministeri ilmaisi myös diplomaattisesti epäasiallisesti mielipiteensä Naton virkamiehistä, jotka hänen mukaansa pelaavat kaksinaamaista peliä. Hän totesi, että Venäjä valmistautuu jonkinlaiseen “yllätykseen” vastauksena, mutta ei täsmentänyt, mitä se tarkalleen ottaen on.

“Naton virkamiehet jatkavat väittämistä, että ’emme missään nimessä taistele Venäjää vastaan’. Tämä on huono ilme huonossa pelissä. Mitä tulee reaktioomme, presidentti on sanonut, että tulemme reagoimaan. Uskon, että saatte tietää siitä lähitulevaisuudessa,” Lavrov totesi.

Iskut Krimillä

Heinäkuun 7. päivän vastaisena yönä Venäjän terroristien väliaikaisesti miehittämässä Aluštassa Krimillä syttyi tuleen kaasunjakokeskus, minkä vuoksi suurin osa kaupungin asukkaista jäi ilman kaasuntoimituksia. Miehityshallinto väitti, että kyseessä oli “tekninen syy”, mutta paikalliset asukkaat kertoivat räjähdyksestä ja taivasta kohti ulottuneista liekeistä.

Heinäkuun 1. päivänä Krimillä raportoitiin myös sarjasta räjähdyksiä. Kohteina olivat Sevastopolin alue, Balaklava ja sen ympäristö. Yksi iskuista osui sotilasyksikköön Karani (Flotskoje) alueella. Lisäksi Balaklavan lämpövoimalan alueella kuultiin räjähdyksiä.

Kesäkuun 23. päivänä Krimiä iskettiin kahdesti saman vuorokauden aikana. Tiedot kertoivat, että Ukrainan asevoimat olisivat iskeneet vähintään kahdeksalla ATACMS-ohjuksella useisiin Venäjän terroristien sotilaskohteisiin.

Kommentoi ja jaa tämä artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreonin avulla lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 09:26:53