Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # merivoimien kunniaksi #Ukraina #Zelenskyi #Syrskyi #Merivoimat ## asevoimien merivoimille

07.07.2024 16:03

# merivoimien kunniaksi #Ukraina #Zelenskyi #Syrskyi #Merivoimat ## asevoimien merivoimille
Lukuaika: 2 minuuttia

# Päivä Ukrainan merivoimien kunniaksi #Ukraina #Zelenskyi #Syrskyi #Merivoimat

Presidentti Ukrainasta Volodymyr Zelenskyi ja Puolustusvoimien komentaja Oleksandr Syrskyi onnittelivat ukrainalaisia merivoimien päivänä, jota vietetään tänä vuonna 7. heinäkuuta. He kiittivät sotilaita uskollisuudesta ja omistautuneesta taistelusta. Tämä on sankarillisten sotureiden päivä.

Syrskyi ilmaisi kiitollisuutensa merivoimien koko henkilöstölle sosiaalisen median kanavissaan. Erityisesti hän kiitti merimiehiä ja nuorempia komentajia “kestävyydestä, rohkeudesta ja sankaruudesta sekä tärkeästä panoksesta Ukrainan puolustamisessa”.

“Joka päivä te vaikeissa taisteluissa todistatte, että merivoimat tarkoittavat uskollisuutta, rohkeutta ja voimaa. Tuhoatte vihollisia merellä, maalla ja ilmassa, seisten valtiomme puolustuksen eturintamassa ja osoittaen aitoa isänmaallisuutta ja taistelutaitoa. Kiitos uskollisuudestanne ja omistautuneesta taistelustanne, joka tuo meidät lähemmäksi voittoa”, Syrskyi totesi.

Erikseen hän kiitti merivoimien veteraaneja. He palasivat rintamalle sydämensä kutsusta heti Venäjän laajamittaisen aggression alettua Ukrainaa vastaan ja liittyivät isänmaan puolustajien riveihin.

“Tänään kumarramme päämme surussa jokaisen ukrainalaisen meren ritarin edessä, joka antoi henkensä vapautemme puolesta. Vaikka kuinka vaikeaa olisikin, meidän on jatkettava vihollisen lyömistä! Voittoon asti”, korosti puolustusvoimien komentaja.

Presidentti Zelenskyi onnitteli myös kaikkia merivoimien päivään liittyviä. Hän korosti, että sotilaat ovat osoittaneet, että Venäjä ei pysty voittamaan meidän merijalkaväkeämme.

“Ukrainan merivoimien päivä. Sankarillisten sotureiden päivä, jotka ovat osoittaneet, että Ukrainan meri ei siedä Venäjän laivastoa ja että vihollinen ei pysty voittamaan meidän, ukrainalaista merijalkaväkeämme”, hän kirjoitti videotervehdyksessään.

## Päivä Ukrainan asevoimien merivoimille

Joka vuosi heinäkuun ensimmäisenä sunnuntaina kaikki asianomaiset juhlivat Ukrainan asevoimien merivoimien päivää. Tämä juhla perustettiin presidentti Porošenkon käskyllä 12.6.2015. Merivoimat ovat tärkeässä roolissa valtion puolustuskyvyn varmistamisessa.

Ensimmäistä kertaa Ukrainan merivoimien päivää vietettiin Sevastopolissa 1. elokuuta 1997 – tuolloin entisillä Neuvostoliiton Mustanmeren laivaston aluksilla, jotka siirtyivät Ukrainan merivoimien osaksi, nostettiin juhlallisesti Ukrainan merivoimien liput. Juhla perustettiin silloin Ukrainan sotalaivaston ensimmäisten laajamittaisten harjoitusten “Meri-96” (30. heinäkuuta – 1. elokuuta 1996) kunniaksi, ja tämä päivä oli kansallinen katselmus Ukrainan laivaston taisteluvalmiudesta.

Vuonna 2006 presidentti Juštšenkon asetuksella merivoimien päivää alettiin viettää heinäkuun ensimmäisenä sunnuntaina, ja vuodesta 2012 presidentti Janukovitšin asetuksella – heinäkuun viimeisenä sunnuntaina (tänä päivänä juhlii laivastoa terroristivaltio, joka hyökkäsi maahamme). Vuonna 2015 palasimme jälleen juhlimaan Ukrainan merivoimien päivää heinäkuun ensimmäisenä sunnuntaina.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 17:04:28