Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Objektiivinen analyysi hyökkäyksistä #Zaporižžja #IvanFedorov #Venäjä #Ukraina #sota #Venäjänhyökkäykset tavoitteet Aiemmat

07.07.2024 14:01

# Objektiivinen analyysi hyökkäyksistä #Zaporižžja #IvanFedorov #Venäjä #Ukraina #sota #Venäjänhyökkäykset  tavoitteet Aiemmat
Lukuaika: 2 minuuttia

# Objektiivinen analyysi hyökkäyksistä Zaporižžjan alueella

#Zaporižžja #IvanFedorov #Venäjä #Ukraina #sota #Venäjänhyökkäykset

### Venäjän hyökkäykset Zaporižžjan alueella

Zaporižžjan alueella tilanne on eskaloitunut huomattavasti. Zaporižžjan aluehallinnon (OVA) johtaja Ivan Fedorov raportoi, että 6. heinäkuuta aikana Venäjän joukot hyökkäsivät alueelle 361 kertaa. Kohteina oli kahdeksan asuinaluetta, ja hyökkäykset aiheuttivat merkittäviä tuhoja asuinrakennuksille.

Fedorovin mukaan vihollinen käytti hyökkäyksissään 138 erilaista miehittämätöntä ilma-alusta, jotka iskivät Huliaipoleen, Levadneen, Robotyneen, Mala Tokmačkaan, Malynivkaan, Novodanilivkaan ja Novoandriivkaan. Lisäksi Venäjän joukot tekivät ilmapommituksia Huliaipoleen ja Novodanilivkaan, kun taas 17 raketinheitiniskua kohdistui Novodanilivkaan, Novoandriivkaan, Robotyneen ja Mala Tokmačkaan. Huliaipolen, Orikhivin, Mala Tokmačkan, Novoandriivkan, Robotynen, Novodanilivkan, Malynivkan ja Levadnen alueille tehtiin yhteensä 204 tykistöiskua.

Fedorov lisäsi, että kolmen asuinrakennuksen tuhoutumisesta on raportoitu, mutta siviiliuhreja ei ole.

### Venäjän tavoitteet Zaporižžjassa

Zaporižžjan alueella käydään jatkuvia taisteluita, ja osa alueesta on Venäjän joukkojen miehittämä. Venäjän diktaattori Vladimir Putin vaatii, että Ukrainan asevoimat poistuvat vapaaehtoisesti koko Zaporižžjan alueelta, luovuttaen sen miehittäjille. Tämä on yksi hänen ehdoistaan niin sanotulle “tulitauolle”.

Venäjän armeija on saanut käskyn vallata koko Zaporižžjan alue. Vihollinen suunnittelee toteuttavansa tämän laajamittaisen hyökkäyksen avulla vuoden loppuun mennessä, kuten toukokuun alussa ilmoitti Ukrainan maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Oleksandr Pavliuk. Kesäkuussa Venäjän armeija avasi uuden rintaman alueella, ja iskut kohdistuvat Nesteriankan länsi- ja itäpuolelle Zaporižžjan alueella. Venäläiset yrittävät edetä länteen Robotynesta.

Venäjän miehittäjät pommittavat päivittäin satoja kertoja alueen asuinalueita, erityisesti etulinjan läheisyydessä. Joissakin päivissä iskujen määrä ylittää 500.

### Aiemmat hyökkäykset Zaporižžjassa

Venäjän joukot hyökkäsivät 3. heinäkuuta aikana 391 kertaa Zaporižžjan alueelle. Kymmenen asuinaluetta joutui hyökkäysten kohteeksi, ja seurauksena oli tuhoja sekä kuolleita ja haavoittuneita.

Muistutuksena, 29. kesäkuuta illalla Venäjän joukot iskivät Vilnianskin kaupunkiin Zaporižžjan alueella. Iskussa kuoli seitsemän ihmistä ja 36 loukkaantui, mukaan lukien yhdeksän lasta. Vihollinen hyökkäsi kriittisen infrastruktuurin kohteeseen, ja iskut vaurioittivat asuinrakennuksia ja kauppoja.

Vilnianskin uhrimäärä kasvoi tunti tunnilta. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi tuomitsi iskun. Kaupungissa syttyi tulipaloja, mutta ne saatiin nopeasti sammutettua sisäministeri Ihor Klymenkon mukaan. Kokonaisuudessaan 43 ihmistä loukkaantui, ja kaksi kerrostaloa sai vakavia vaurioita. Lisäksi 12 kaupparakennusta ja seitsemän ajoneuvoa vaurioitui.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös liittyä Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 11:50:22