Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Okkupaatio Hersonissa: Venäjän iskut siviilikohteisiin jatkuvat

07.07.2024 15:30

# Okkupaatio Hersonissa: Venäjän iskut siviilikohteisiin jatkuvat
Lukuaika: < 1 minuutti

# Okkupaatio Hersonissa: Venäjän iskut siviilikohteisiin jatkuvat

Venäjä iski jälleen Hersonin keskustaan yön aikana 7. heinäkuuta. Kaupungissa kuultiin räjähdyksiä ja tulipalot riehuivat. Iskun kohteeksi joutui kaupungin asukkaiden rakastama siviilikohde.

Hersonin aluehallinnon päällikkö Oleksandr Prokudin vahvisti vihollisen iskun kaupungin keskiosaan. Hän julkaisi videon, joka esittää iskun seurauksia.

“Jokainen hersonilainen tunnistaa tämän paikan. Venäläiset tuhoavat jälleen sen, mikä oli olennainen osa kaupunkia. Vihollisen tulituksen takia kahvila ‘Leto’ paloi täysin”, kirjoitti Prokudin.

Prokudin lisäsi, että tällä hetkellä ei ole tietoa uhreista. Kahvila, josta Prokudin mainitsi, sijaitsee osoitteessa 295. Hersonin jalkaväkidivisioona 5.

Hersonin alueella 17 asuinaluetta joutui tulituksen kohteeksi edellisen vuorokauden aikana. Venäläiset sotilaat iskivät asuinalueille, mukaan lukien kerrostaloihin ja kymmeneen yksityistaloon. On raportoitu osumia hallintorakennuksiin, ravintolaan ja kauppaan. Myös yksityisautoja vaurioitui. Venäjän aggressio johti neljän ihmisen kuolemaan ja kolmen haavoittumiseen.

Venäjän päivittäiset iskut Hersoniin jatkuvat. Aamulla 2. heinäkuuta kaupunkia jälleen pommitettiin, mikä johti yhden naisen kuolemaan ja kymmenen henkilön haavoittumiseen. Tällöin isku osui kaupungin keskustaan, ja muun muassa kunnallistehtävien työntekijät joutuivat sen kohteeksi.

26. kesäkuuta pelastustyöntekijät joutuivat tulituksen kohteeksi työskennellessään aikaisemman iskun paikalla. Kaksi miestä sai sirpalehaavoja.

20. kesäkuuta venäläiset hyökkäsivät Hersonin energiainfrastruktuuriin, jättäen kaupungin ilman sähköä.

6. kesäkuuta kaupunki joutui jälleen hyökkäyksen kohteeksi. Iskujen seurauksena syttyi tulipaloja hersonilaisten asuinrakennuksissa. Liekit nielivät myös hypermarketin, joka oli ollut jo pitkään suljettuna. Lisäksi palossa tuhoutuivat autoja ja talousrakennuksia.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreonin avulla ja lukea blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:08:09