Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #Orbanin Toimet Venäjän Hyväksi: Euroopan Reaktiot #Unkari #Venäjä #Orban #Putin #EU

07.07.2024 06:51

#Orbanin Toimet Venäjän Hyväksi: Euroopan Reaktiot #Unkari #Venäjä #Orban #Putin #EU
Lukuaika: < 1 minuutti

#Orbanin Toimet Venäjän Hyväksi: Euroopan Reaktiot #Unkari #Venäjä #Orban #Putin #EU

Unkarin pääministeri Viktor Orban toimii käytännössä Venäjän diktaattorin Vladimir Putinin etujen mukaisesti. Orban pyrkii siirtämään länsimaiden huomion sotilaallisesta tuesta Ukrainalle niin sanottuihin “rauhanneuvotteluihin”. Institute for the Study of War (ISW) katsoo, että Orbanin tehtävä on heikentää Euroopan tukea Ukrainalle.

ISW:n 6. heinäkuuta julkaistun raportin mukaan Orban esittää itseään potentiaalisena välittäjänä Ukrainan sodan lopettamisessa. Orbanin todellinen arvo välittäjänä on kuitenkin kyseenalainen, koska Venäjän diktaattori ei oikeasti tarvitse välittäjiä.

Analyytikot huomauttivat, että Orban julkaisi 5. heinäkuuta artikkelin Newsweek-lehdessä. Artikkelissa Unkarin pääministeri kritisoi Natoa ja syyttää liittoa konfliktin valitsemisesta rauhan saavuttamisen sijaan. Raportissa muistutetaan myös, että Orbaniin ei voi luottaa, sillä hän jatkuvasti yrittää heikentää EU:n pyrkimyksiä auttaa Ukrainaa.

“Orbanin pyrkimykset edistää neuvotteluja ovat todennäköisesti osa hänen nykyisiä ponnistuksiaan siirtää eurooppalainen keskittyminen rauhanneuvotteluihin eikä sotilaalliseen tukeen Ukrainalle”, raportissa todetaan.

Orbanin Matka Putinin Luokse: EU:n Reaktiot
Orban piti matkansa Putinin luokse salassa. Siitä ilmoitettiin virallisesti vasta Unkarin pääministerin saavuttua Moskovaan. Euroopan lehdistö raportoi matkasta etukäteen, ja EU reagoi nopeasti. Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel varoitti, että Orbanilla ei ole oikeutta edustaa Euroopan unionia Moskovan-vierailunsa aikana.

Orban tiedotti Natolle vierailustaan Putinin luokse, mutta poliitikko ei edusta Natoa Moskovan tapaamisissa, vaan vain Unkaria, korosti liittokunnan pääsihteeri Jens Stoltenberg.

Mikään rauhoittaminen ei kykene pysäyttämään Putinin aggressiivista sotaa Ukrainaa vastaan. Aggressorin pysäyttäminen on mahdollista vain kaikkien valtioiden yhteisillä ponnisteluilla ja yhtenäisyydellä, totesi Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen kommentoidessaan Orbanin matkaa Putinin luokse.

Orbanin vierailu Moskovaan 5. heinäkuuta on loukkaus Ukrainan kansaa kohtaan, sanoi Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson. Hänen mukaansa “vastuutonta ja epälojaalia” Orbanilta käyttää Unkarin EU:n puheenjohtajuutta vierailuun laittoman Venäjän diktaattorin luona, koska se lähettää väärän viestin maailmalle.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystävien kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 07:01:16