Eilen yhteensä 88810 latausta

20288 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > # pakomatka Ukrainasta: epäiltyjen asiakirjojen ja oikeusjuttujen taustat ## tapaus

07.07.2024 15:22

# pakomatka Ukrainasta: epäiltyjen asiakirjojen ja oikeusjuttujen taustat ## tapaus
Lukuaika: < 1 minuutti

# Bogolubovin pakomatka Ukrainasta: epäiltyjen asiakirjojen ja oikeusjuttujen taustat

Gennadi Bogolubov, ukrainalainen liikemies ja entinen “PrivatBankin” osakas, on paennut Ukrainasta. Hän on väitetysti poistunut maasta laittomasti väärennettyjen asiakirjojen avulla ja tällä hetkellä oleskelee Itävallassa.

“Українська правда” raportoi tapahtumasta, viitaten lähteisiin Ukrainan pääsyyttäjänvirastossa ja liikemaailmassa. Tiedetään, että Bogolubov lähti Ukrainasta kesäkuun 24. päivän yönä Kiova-Hölm-junalla.

Pakomatkan syynä kerrotaan olevan se, että Ukrainan talousrikostutkintavirasto (БЕБ) valmistelee syytettä häntä vastaan “PrivatBank”-tapauksen johdosta. Bogolubov ylitti Puolan rajan omalla nimellään, vaikka ensimmäiset asiakirjat olivat väärennettyjä. Tällä hetkellä hän oleskelee Itävallassa. On tärkeää huomioida, että Bogolubov on 62-vuotias, joten hän ei kuulu mobilisoinnin piiriin eikä häntä koske matkustuskiellot.

“Lisäksi lähteiden mukaan 6. heinäkuuta pidätettiin rajavartija, joka auttoi häntä poistumaan maasta”, raportoi “Українська правда”.

## Bogolubovin tapaus

Gennadi Bogolubov on tunnettu ukrainalainen liikemies ja miljardööri, joka on yksi “Privat”-ryhmän perustajista ja osakkaista. “PrivatBankin” kansallistamisen jälkeen Bogolubov ja hänen liikekumppaninsa Ihor Kolomoisky ovat olleet useiden oikeudellisten tutkimusten kohteina, jotka liittyvät varojen siirtämiseen pankista ja muihin taloudellisiin väärinkäytöksiin.

Aiemmin Bogolubov on useaan otteeseen yrittänyt oikeusteitse palauttaa omistusoikeutensa “PrivatBankin” osakkeisiin, jotka hän omisti ennen kansallistamista. Bogolubov vaati oikeudessa 33,2525 % osakkeiden palauttamista, jotka kuuluivat hänelle yksityisomistuksessa kansallistamispäivänä, 18. joulukuuta 2016.

Joulukuun 4. päivänä 2018 Englannin tuomioistuin määräsi Kolomoiskyn ja Bogolubovin omaisuudet maailmanlaajuiseen takavarikkoon. Takavarikkomääräys perustui yksityiskohtaisiin todisteisiin, joiden mukaan Kolomoisky ja Bogolubov olivat siirtäneet pankista lähes 2 miljardia Yhdysvaltain dollaria (noin 1,8 miljardia euroa) laittomien toimien kautta. Varat siirrettiin yhtiöille, jotka kuuluivat heille salaa tai olivat heidän hallinnassaan.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystävillesi. Voit myös kirjautua Patreonin avulla lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 23:21:44