Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #Parlamenttivaalit Ranska MarineLePen EmmanuelMacron JeanLucMelenchon

07.07.2024 22:08

Ei audiota saatavissa.

#Parlamenttivaalit Ranska MarineLePen EmmanuelMacron JeanLucMelenchon
Lukuaika: < 1 minuutti

#Parlamenttivaalit Ranska MarineLePen EmmanuelMacron JeanLucMelenchon

Ranskassa äärioikeistolainen puolue “Kansallinen liittouma”, jonka muodollinen johtaja on Marine Le Pen, ei saavuttanut enemmistöä toisella kierroksella parlamenttivaaleissa. Ennakkotietojen mukaan ensimmäisen sijan vie äärivasemmistolainen “Uusi kansanrintama”. Toisella sijalla on Emmanuel Macronin presidenttikoalitio, ja Le Penin puolue sijoittuu vasta kolmanneksi.

Ifop-ennakkoäänestyksen mukaan “Uusi kansanrintama” voi saada 180-215 paikkaa parlamentissa, Macronin koalitio 150-180 paikkaa ja “Kansallinen liittouma” vain 120-150 paikkaa.

Absoluuttiseen enemmistöön tarvitaan 289 paikkaa, eikä ennakkotietojen mukaan mikään poliittinen voima ole saavuttanut tätä. Näin ollen heidän on neuvoteltava koalitiosta.

“Lannistumaton Ranska” -puolueen johtaja Jean-Luc Mélenchon, joka kuuluu vasemmistoblokkiin “Uusi kansanrintama”, kommentoi ennakkoäänestyksen tuloksia toteamalla, että Macronin on nimitettävä vasemmistoblokin edustaja pääministeriksi.

“Presidentin on kutsuttava ‘Uusi kansanrintama’ valtaan”, Mélenchon sanoi ja lisäsi, että presidentin “on tunnustettava tappionsa”.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreonin avulla lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 14:57:52