Eilen yhteensä 88810 latausta

20234 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > # Ranskan parlamenttivaalien toinen kierros: Ennennäkemätön äänestysaktiivisuus

07.07.2024 19:35

# Ranskan parlamenttivaalien toinen kierros: Ennennäkemätön äänestysaktiivisuus
Lukuaika: < 1 minuutti

# Ranskan parlamenttivaalien toinen kierros: Ennennäkemätön äänestysaktiivisuus

Sunnuntaina 7. heinäkuuta Ranskassa järjestettiin parlamenttivaalien toinen kierros. Äänestysaktiivisuus on ennätyskorkea. Klo 13:00 mennessä (Kiovan aikaa) äänensä oli antanut jo 26,63 % äänioikeutetuista. Tämä on korkein äänestysaktiivisuus Ranskassa sitten vuoden 1981.

Asiasta uutisoi Le Figaro. Myös ulkomailla, missä äänestys alkoi 6. heinäkuuta ja missä yleensä havaitaan alhaisempi äänestysaktiivisuus kuin Ranskassa, on nähty parempaa aktiivisuutta kuin vuonna 2022.

Väliaikainen äänestysaktiivisuus on jo ylittänyt ensimmäisen kierroksen luvut 0,73 %:lla. Ensimmäinen kierros pidettiin viikko sitten. Lisäksi aktiivisuus on 7,64 % korkeampi kuin vuoden 2022 toisessa kierroksessa.

Tänään erityisen korkeaa äänestysaktiivisuutta havaittiin Bouches-du-Rhônen (34,59 %), Corrèzen (33,88 %) ja Cantalin (33,48 %) vaalipiireissä. Alhaisimmat luvut kirjattiin Seine-Saint-Denisissä (12,77 %), Val-de-Marnessa (17,07 %) ja Hauts-de-Seinessa (18,72 %).

Ennakkoäänestys Ranskan parlamenttivaaleissa

9. kesäkuuta Ranskan presidentti Emmanuel Macron ilmoitti kansalliskokouksen (Ranskan parlamentin) hajottamisesta ja ennakkoäänestysten järjestämisestä. Ensimmäinen kierros pidettiin Ranskassa 30. kesäkuuta. Ainakin 214 toiselle kierrokselle päässyttä ehdokasta vetäytyi kisasta, mukaan lukien presidentti Emmanuel Macronin keskustablokin “Ensemble pour la République” -ehdokkaat sekä vasemmistokoalition “Nouvelle Union Populaire” -ehdokkaat.

Financial Timesin mukaan toisen kierroksen jälkeen on suuri mahdollisuus “roikkuvaan parlamenttiin”, mikä voisi antaa presidentti Emmanuel Macronille syyn aloittaa uudet vaalit vuoden kuluttua. Toisen kierroksen keskeinen kysymys on, yhdistyvätkö keskustalaiset (jotka tukevat Macronia) ja vasemmistoehdokkaat oikeistoa vastaan 130 vaalipiirissä, joissa kilpailee kolmen poliittisen blokin edustajia.

Muistutettakoon, että Marine Le Pen ilmoitti äskettäin, että jos hänen puolueensa voittaa vaalit, hän aikoo peruuttaa luvan käyttää ranskalaista kaukotoimintakykyistä aseistusta Venäjän alueisiin kohdistuviin iskuihin. Lisäksi hän aikoo estää ranskalaisten joukkojen lähettämisen Ukrainaan. Le Penin voitto voisi merkittävästi muuttaa Ranskan asemaa kansainvälisissä konflikteissa.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystävien kanssa sekä kirjaudu Patreonin avulla lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 11:23:01