Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #RikkoutuneetSuhteet Venäjä Armenia SergeiMaranda ODKB Propaganda

07.07.2024 14:42

#RikkoutuneetSuhteet Venäjä Armenia SergeiMaranda ODKB Propaganda
Lukuaika: 2 minuuttia

#RikkoutuneetSuhteet Venäjä Armenia SergeiMaranda ODKB Propaganda

Venäläinen Z-propagandisti Sergei Maranda loukkasi julkisesti Venäjän liittolaista ODKB:ssa, Armeniaa, nimittämällä sitä “keinotekoiseksi muodostelmaksi” ja “umpikujaksi”. Hän myönsi myös, että Venäjä on hylännyt Armenian.

Maranda esitti väitteensä Venäjän valtion radion “Komsomolskaja Pravda” lähetyksessä. Propagandisti väitti, että Armenia voi olla ainoastaan Venäjän satelliitti, ei tasavertainen liittolainen.

“Venäjä on aina ja kaikessa oikeassa. Niin suurella, kauniilla ja väkirikkaalla maalla kuin Venäjä ei voi olla mitään liittolaissuhteita sellaisen omituisen täysin keinotekoisen muodostelman kuin Armenian kanssa. Liittolaiset ovat ainakin vertailukelpoisia. Ei ole mitään liittolaisia. Suhteet sellaisten maiden kuin Armenia kanssa voivat olla seuraavanlaisia: joko ne liikkuvat Venäjän kiertoradalla (jotkut kutsuvat tätä loukkaavaksi sanaksi satelliitit), tai ne liikkuvat jonkun muun kiertoradalla… Armenia on sellainen geopoliittinen umpikuja kartalla. Siellä ei ole mitään: ei hyödyllisiä kaivannaisia, ei transit-arvoa”, Maranda julisti.

Maranda kommentoi myös Venäjän ja Armenian välistä ODKB-sopimusta (Kollektiivisen turvallisuussopimuksen järjestö). Hänen mukaansa kyseinen dokumentti ei ole enää minkään arvoinen, koska “rakkaus on loppunut ja tomaatit ovat kuihtuneet”.

“Ja mitä sitten? Oli ja oli… Kaikilla valtioiden välisillä sopimuksilla on voimassaoloaika. Ne allekirjoitetaan ja sitten jossain vaiheessa ne joko virallisesti irtisanotaan (kansainvälisen sopimuksen toiminnan lopettaminen), tai irtisanotaan käytännössä, koska rakkaus on loppunut ja tomaatit ovat kuihtuneet”, Maranda totesi.

Venäjän Z-propagandisti Sergei Maranda kutsui Armeniaa “keinotekoiseksi muodostelmaksi” ja väitti, että Venäjällä ei voi olla mitään liittolaissuhteita sen kanssa. Venäjä ja Armenia ovat liittolaisia ODKB:n puitteissa, mutta Marandan mukaan sopimus ei ole enää minkään arvoinen, koska “rakkaus on loppunut ja tomaatit ovat kuihtuneet”.

Mainittakoon, että Armenian pääministeri Nikol Pašinjan ilmoitti 12. kesäkuuta aloittavansa valmistelut maansa eroamiseksi ODKB:sta. Päätös tehtiin sen jälkeen, kun Venäjä käytännössä kieltäytyi täyttämästä liittolaisvelvoitteitaan Vuoristo-Karabahin sodan aikana.

Venäjän propagandistit eivät myöskään säästä maailmaa uhkauksiltaan. Aiemmin propagandisti Solovjov uhkasi Ranskan presidenttiä Emmanuel Macronia Pariisin valtaamisella Ukrainan tukemisen vuoksi. Entinen Venäjän presidentti Dmitri Medvedev kehotti länsimaita tulvimaan valeuutisilla. Propagandisti kehotti käytännössä käymään hybridisotaa länsimaita vastaan, mikä tähtää muiden maiden vakauden ja kestävyyden heikentämiseen heidän talouksiensa, instituutioidensa ja kansalaistensa vahingoittamisen kautta.

Muistutettakoon, että Armeniassa on kielletty Venäjän propagandisti Vladimir Solovjovin ohjelmien lähettäminen.

Toivon, että kommentoit tätä artikkelia ja jaat sen ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 09:53:18