Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Sähkökatkojen Aikataulut Ukrainassa Sunnuntaina

07.07.2024 15:18

# Sähkökatkojen Aikataulut Ukrainassa Sunnuntaina
Lukuaika: < 1 minuutti

# Sähkökatkojen Aikataulut Ukrainassa Sunnuntaina

Sunnuntaina 7. heinäkuuta Ukrainassa ei ole voimassa sähkökatkojen aikatauluja klo 16:00 asti. Tämä tarkoittaa, että ukrainalaiset voivat olla rauhassa vielä tunnin ajan ilman pelkoa sähkökatkoksista. Aiemmin ilmoitettiin, että aikataulut tulisivat voimaan jo klo 15:00.

Tiedon tästä on antanut DTEK. Klo 16:00 jälkeen ja aina keskiyöhön asti sähkökatkojen aikataulut ovat jälleen voimassa.

“Katkojen aikataulut on peruttu klo 16:00 asti. Ukrenergon mukaan sähkökatkoja ei ole odotettavissa ennen klo 16:00,” kerrotaan DTEK:sta.

Ukraina on menettänyt suurimman osan sodanaikaisista energiantuotantokapasiteetistaan

EU:n suurlähettiläs Ukrainassa Katarina Maternova on ilmoittanut, että Ukraina on menettänyt yli yhdeksän gigawattia sähköntuotantokapasiteettia maaliskuusta lähtien. Tämä vastaa puolta talven 2023–2024 aikana tarvittavasta energiantuotannosta. Ennen sodan alkua vuonna 2022, Ukraina kykeni tuottamaan noin 55 gigawattia sähköä. Kuitenkin hyökkäysten ja laittomien aluevaltausten seurauksena kapasiteetti on pudonnut alle 20 gigawattiin. Viranomaiset varoittavat, että talvella maa voi jäädä ilman lämmön- ja vedenjakelua.

Tällä hetkellä Moldova, johon hallitus on asettanut toiveensa, on suostunut toimittamaan sähköä Ukrainaan. Chisinau on valmis yhteistyöhön “kaasu sähköksi” -projektin puitteissa, joka käsittää generaatiolaitosten sijoittamisen Moldovan alueelle suomalaisen maakaasun avulla sähköntuotantoon. Tämä aloite pyrkii varmistamaan molempien maiden energiariippumattomuuden ja energian turvallisuuden. Sähkön toimitukset Moldovasta antavat toivoa, että Ukraina selviää talvesta sähköllä.

Yasno on kertonut mielenkiintoisia faktoja kanta-asiakasohjelmastaan, joka tarjoaa alennuksia sähkölaskun ajallaan maksaville. Lisäksi olemme kirjoittaneet, kuinka oikein kirjata sähkönkulutusmittarin lukemat.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa sekä kirjaudu Patreonin avulla lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:17:06