Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Su-25-hävittäjä tuhottu: Ukrainan puolustusvoimien menestys ### Muita merkittäviä lentokoneiden tuhoamisia

07.07.2024 16:07

# Su-25-hävittäjä tuhottu: Ukrainan puolustusvoimien menestys ### Muita merkittäviä lentokoneiden tuhoamisia
Lukuaika: < 1 minuutti

# Su-25-hävittäjä tuhottu: Ukrainan puolustusvoimien menestys

Venäläinen Su-25-hävittäjä tuhottu Ukrainan rintamalla 7. heinäkuuta. Tämä viholliskone saatiin alas Pokrovskin suunnalla, missä se oli hyökkäämässä Ukrainan puolustusvoimien asemia vastaan.

Operatiivis-strateginen sotilasryhmä “Khortytsia” ilmoitti Telegramissa, että tämän viholliskoneen tuhosivat 110. erillisen koneistetun prikaatin ilmatorjuntajoukot, ja “nyt se palaa Ukrainan Donbasin aroilla”.

Ukrainan asevoimien esikunnan mukaan 7. heinäkuuta mennessä Venäjä on menettänyt 360 lentokonetta täysimittaisen hyökkäyksen alusta lähtien, ja nyt tuhottu Su-25 on 361. Vuoden 2024 alusta lähtien Ukrainan puolustusvoimat ovat tuhonneet yli 30 Venäjän sotilaslentokonetta.

### Muita merkittäviä lentokoneiden tuhoamisia

23. kesäkuuta Ukrainan kansalliskaartin taistelijat saivat alas toisen venäläisen Su-25-hävittäjän Donetskin alueella. 8. kesäkuuta Ukrainan sotilaat tuhosivat venäläisen Su-57-hävittäjän Ahtubinskin lentokentällä Astrahanin alueella Venäjällä, joka sijaitsee 589 kilometrin päässä taistelulinjoista.

23. toukokuuta Ukrainan asevoimat tuhosivat Su-25-hävittäjän Pokrovskin suunnalla ja 25. toukokuuta toisen. Nämä lentokoneet tuhottiin ilmatorjuntajoukkojen toimesta. 110. erillinen koneistettu prikaati tuhosi venäläisen Su-25-hävittäjän myös 18. toukokuuta. Tämä oli neljäs prikaatin toukokuussa tuhoama Su-25.

13. toukokuuta 110. erillisen koneistetun prikaatin ilmatorjuntajoukot tuhosivat venäläisen Su-25-hävittäjän Donetskin suunnalla. 4. toukokuuta presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoi, että puolustusvoimat olivat tuhonneet toisen venäläisen Su-25-hävittäjän Donetskin alueella.

Yksi viimeaikaisista merkittävimmistä operaatioista oli venäläisen strategisen pommikoneen Tu-22M3 tuhoaminen Stavropolin alueella Venäjällä. Lentokone tuhottiin yli 300 kilometrin päässä rajasta, ja sen miehistö kuoli.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa sekä liity Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:53:56