Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Traagedia Zakarpatissa: Kaksi nuorta tyttöä hukkui yrittäessään pelastaa ystävänsä #Zakarpattia #tragedia #turvallisuus Säännöt lasten käyttäytymiselle vesistöjen lähellä Kommentoi ja jaa

07.07.2024 13:12

# Traagedia Zakarpatissa: Kaksi nuorta tyttöä hukkui yrittäessään pelastaa ystävänsä #Zakarpattia #tragedia #turvallisuus Säännöt lasten käyttäytymiselle vesistöjen lähellä Kommentoi ja jaa
Lukuaika: 2 minuuttia

# Traagedia Zakarpatissa: Kaksi nuorta tyttöä hukkui yrittäessään pelastaa ystävänsä #Zakarpattia #tragedia #turvallisuus

Zakarpatissa tapahtui kauhea tragedia. Batradin kylän vesistössä kaksi nuorta tyttöä sukelsi veteen auttaakseen kolmatta, kun tämä liukastui ja putosi. Valitettavasti kaksi lasta menehtyi.

Tämän tiedon vahvistaa DSES. Tragedia tapahtui 6. heinäkuuta, kun tytöt viettivät aikaa veden äärellä. Pelastajien mukaan yksi tytöistä liukastui ja putosi veteen, ja kaksi hänen ystäväänsä reagoi välittömästi yrittäen pelastaa hänet. Vaikka yksi lapsista onnistui pääsemään rannalle, kaksi muuta löydettiin veden alta traagisin seurauksin.

Viranomaiset ovat ottaneet tapauksen käsittelyyn, poistaneet uhrien ruumiit ja aloittaneet tutkinnan. DSES muistuttaa veden turvallisuussääntöjen tärkeydestä, erityisesti lasten ollessa kyseessä. Pelastajat lisäsivät, että vastaavien tapausten määrä on kasvussa.

### Säännöt lasten käyttäytymiselle vesistöjen lähellä

Ensimmäinen ja tärkein sääntö turvalliselle veden äärellä oleilulle on uimataito. Uimataito on välttämätön jokaiselle ihmiselle. Uimataitoinen henkilö tuntee olonsa varmaksi ja rauhalliseksi vedessä ja voi tarvittaessa auttaa muita.

Vaikka henkilö osaisi uida hyvin, on tärkeää olla varovainen, kurinalainen ja noudattaa tiukasti vesistöjen käyttäytymissääntöjä. Näiden sääntöjen tunteminen ja noudattaminen on turvallisuuden tae ja mahdollistaa nautinnon vesistöjen äärellä. Erityistä huomiota on kiinnitettävä näiden sääntöjen selittämiseen lapsille:

– Lapset tulee uida aikuisten valvonnassa.
– Uimakoulutus tulee tapahtua ohjaajan tai aikuisten johdolla.
– Älä ui tai sukella tuntemattomissa paikoissa; käytä vain tätä tarkoitusta varten varattuja alueita.
– Älä ylitä rajamerkkejä.
– Käytä ilmapatjoja ja leluja varovasti, erityisesti tuulen tai voimakkaan virtauksen aikana.
– Jos joudut virtaukseen, älä panikoi; ui virran mukana ja palaa vähitellen rannalle.
– Vältä uimista kylmässä vedessä hypotermian välttämiseksi.
– Älä ole vedessä pitkään: pidä mieluummin lyhyitä taukoja uimisen aikana 20-30 minuutin välein.
– Vältä vaarallisia vesileikkejä.
– Älä sukella ihmisten alle tai tartu heidän jalkoihinsa.
– Vältä lähestymästä pyörteitä, höyrylaivoja tai veneitä.
– Vältä hyppyjä veteen pää edellä tuntemattomissa paikoissa.

### Kommentoi ja jaa

Muistathan, että turvallisuus vesistöjen äärellä on kaikkien vastuulla. Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös liittyä Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 05:56:58