Eilen yhteensä 88810 latausta

20274 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > #Tutkinta Tapaus #Shevchenko-oikeus #Kiova #GrygoryUsyk #DaniloGetmancev

07.07.2024 20:27

#Tutkinta Tapaus #Shevchenko-oikeus #Kiova #GrygoryUsyk #DaniloGetmancev
Lukuaika: < 1 minuutti

#Tutkinta Tapaus #Shevchenko-oikeus #Kiova #GrygoryUsyk #DaniloGetmancev

Tiedossa on, että Shevchenkon piirioikeuden tuomari Vitaliy Tsiktych on ilmoittanut Valtakunnalliselle oikeusneuvostolle (VON) painostuksesta, jota on hänen mukaansa harjoittanut verokomitean puheenjohtaja Danilo Getmancev. VON:n tiedotteen mukaan alustavan tarkastuksen asiasta suorittaa VON:n puheenjohtaja Grygory Usyk. Tarkastuksen aikataulusta ei ole vielä tietoa.

VON:n lehdistöpalvelu kommentoi asiaa UNN-lehdelle, ja ilmoitti, että alustavat tarkastukset suoritetaan aina yhden neuvoston jäsenen toimesta ennen kuin asia etenee laajempaan käsittelyyn.

“Valtakunnallisen oikeusneuvoston automatisoidun asianhallintajärjestelmän mukaan 4. kesäkuuta 2024 VON sai ilmoituksen Shevchenkon piirioikeuden tuomarilta Vitaliy Tsiktychiltä oikeudenhoitoon puuttumisesta. Ilmoitus on siirretty 4. kesäkuuta 2024 tarkastusprotokollan mukaisesti jäsen Grygory Usykille tarkastusta varten”, tiedotteessa kerrotaan.

Grygory Usyk valittiin VON:n puheenjohtajaksi 11. tammikuuta 2023. Aiemmissa haastatteluissaan hän on korostanut oikeuden saatavuuden merkitystä ja peräänkuuluttanut avointa ja läpinäkyvää oikeudenkäyntiä sekä päätösten asianmukaista perustelua.

Getmancevin ja Tsiktychin välinen kiista juontaa juurensa tapaukseen, jossa Getmancev syytti Tsiktychiä viivyttelystä päätöksenteossa koskien Orion Tobacco -yhtiön laittoman tupakkatuotannon laitteiston takavarikointia. Getmancev ilmaisi julkisesti halveksuntaa Tsiktychiä kohtaan ja kehotti muita levittämään vastaavia väitteitä, mikä on herättänyt oikeusaktivistien vastareaktion. Oikeusaktivisti Eduard Bagirov kommentoi, että kansanedustajan käytös on tuomittavaa ja että tuomareiden julkinen halveksunta on suoraa painostusta.

Lopuksi mainittakoon, että Danilo Getmancev on lähettänyt poikansa Iivanan opiskelemaan Englantiin 1,25 miljoonalla hryvnialla (noin 38 000 euroa) vuodessa ja välttelee kommentoimasta asevelvollisuutta.

Kommentoi ja jaa tämä artikkeli ystäviesi kanssa, sekä kirjaudu Patreonin avulla lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 20:08:14