Eilen yhteensä 88810 latausta

20290 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > # Uhkana Rajanylitykset: Ukraina, Rajanylitys, Laiton

07.07.2024 01:59

# Uhkana Rajanylitykset: Ukraina, Rajanylitys, Laiton
Lukuaika: < 1 minuutti

# Uhkana Rajanylitykset: Ukraina, Rajanylitys, Laiton

Ukrainan rajanylittäjät ovat muuttaneet taktiikkaansa yrittäessään ylittää rajan. Nyt he kokoontuvat suuriksi, 20-40 hengen ryhmiksi. Näiden suurten joukkojen avulla he pyrkivät murtamaan Ukrainan valtionrajan.

Tästä kertoi Ukrainan valtion rajavartiolaitoksen tiedottaja Andriy Demchenko. Hänen mukaansa suurin osa laittomista rajanylityksistä tapahtuu nykyään “vihreällä vyöhykkeellä”, kun taas rajanylityspisteillä tapahtuvat yritykset ovat harvinaisia.

“Huomaamme rikollisryhmien röyhkeyden, jotka lupaavat ihmisille apua laittomassa rajanylityksessä ja ottavat siitä rahaa. He alkavat muodostaa 20-30-40 hengen ryhmiä, jotka pyrkivät samanaikaisesti mahdollisimman lähelle rajaa, mistä he sitten yrittävät ylittää sen”, Demchenko sanoi.

Ukrainalaiset pakenevat mobilisaatiota

Täysimittaisen sodan alkamisen jälkeen Ukrainassa suuri määrä kutsuntaikäisiä miehiä yrittää laittomasti ylittää rajan välttääkseen mobilisaation. Suosittu reitti on edelleen Tisza-joki, mutta sen ylittäminen onnistuu vain harvoilta. Äskettäin Ukrainan rajavartijat löysivät Tisza-joesta jälleen yhden hukkunut miehen ruumiin partioidessaan Ukrainan ja Unkarin rajaa. Yhteensä sodan aikana Ukrainan rajavartijat ovat löytäneet Tiszasta 35 miehen ruumiit, jotka yrittivät ylittää rajan laittomasti.

Lisäksi Slovakian rajapoliisi on havainnut, että vuoden 2024 alusta lähtien Ukrainan miesten määrä, jotka laittomasti ylittävät rajan Slovakian puolelle, on kasvanut. Nämä tiedot perustuvat vertailuun vastaavan ajanjakson kanssa vuonna 2023.

Muistutettakoon, että Karpaattien turistireitit ovat muuttuneet vaarallisiksi, kun karhut ovat muuttaneet käyttäytymistään rajanylittäjien takia. Poliisi on myös nimennyt pääjärjestäjät, jotka kuljettavat pakolaisia rajan yli, ja paljastanut hintojen nousun näissä operaatioissa.

Kommentoikaa artikkelia ja jakakaa se ystävillenne. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/23 00:01:52