Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #Ukraina #BrittienPuolustusministeri #JohnHealey Sotilasapua Ukrainalle: Uusi Paketti Britanniasta

07.07.2024 22:14

#Ukraina #BrittienPuolustusministeri #JohnHealey Sotilasapua Ukrainalle: Uusi Paketti Britanniasta
Lukuaika: < 1 minuutti

#Ukraina #BrittienPuolustusministeri #JohnHealey Sotilasapua Ukrainalle: Uusi Paketti Britanniasta

Sunnuntaina 7. heinäkuuta Ukrainaan saapui uusi Britannian puolustusministeri John Healey. Vierailun aikana Odessassa hän ilmoitti uudesta apupaketista Ukrainan asevoimille (ЗСУ). Tämä paketti sisältää muun muassa ammuksia, tykkejä, veneitä, miinanraivausajoneuvoja ja muuta kalustoa. Symbolisesti ensimmäinen vierailu uudelta ministeriltä tapahtui juuri merivoimien päivänä.

Yhteisessä tiedotustilaisuudessa Ukrainan puolustusministeri Rustem Umerovin ja Britannian puolustusministeri John Healeyn kanssa kävi ilmi, että Britannia on koonnut uuden apupaketin, joka sisältää:

– 250 000 kappaletta 50 kalibeerisia ammuksia
– 90 Brimstone-panssarintorjuntaohjusta
– 50 pientä sotilasvenettä jokien ja rannikkoalueiden operaatioiden tukemiseen
– 40 miinanraivausajoneuvoa
– 10 AS-90 tykkiä
– 61 puskutraktoria puolustusasemien rakentamiseen

“Te olette ylpeä merimaalainen valtio. Britannia tukee Ukrainaa riippumatta siitä, miten Britannian johto muuttuu. Tulemme lisäämään apuamme Ukrainalle. Tänään voin luvata lisätoimituksia ja niiden nopeuttamista taistelussanne aggressoria vastaan. Yritämme löytää ja tarjota teille sen, mitä tarvitsette tulevaisuudessa. Autamme niin kauan kuin tarvitaan voiton saavuttamiseksi. Yhdessä rakennamme turvallisen ympäristön Eurooppaan”, sanoi John Healey.

Samana päivänä Alankomaat ilmoitti toimittavansa Ukrainalle lisäkompleksin Patriot-ilmapuolustusjärjestelmiä. Tämän luvataan tapahtuvan mahdollisimman pian. Lisäksi Amsterdam tarjoaa Kiovalle rikosteknisen laboratorion, auttaa palauttamaan Venäjän varastamia lapsia ja vahvistaa yhteistyötä puolustusalalla.

Äskettäin myös Yhdysvallat ilmoitti uudesta sotilasapupaketista Ukrainalle. Sotilasavun määrä on lähes 2,2 miljardia dollaria (noin 2,1 miljardia euroa). Paketti sisältää ohjuksia, tykistön ammuksia ja muita kriittisen tärkeitä välineitä, jotka auttavat maata puolustautumaan Venäjän aggression edessä.

Muistutettakoon, että Ukraina ja Britannia valmistelevat ennennäkemätöntä 100 vuoden sopimusta. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ilmoitti sopimuksesta, jonka hän keskusteli Britannian uuden pääministerin Keir Starmerin kanssa.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Liity myös Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 06:53:36