Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Ukrainan mobilisaatiosäännöt rangaistukset: Vältä sakot pidä tietosi ajan tasalla #Ukraina #mobilisaatio #säännöt #rangaistukset #sotilasvelvollisuus

07.07.2024 17:05

# Ukrainan mobilisaatiosäännöt rangaistukset: Vältä sakot pidä tietosi ajan tasalla #Ukraina #mobilisaatio #säännöt #rangaistukset #sotilasvelvollisuus
Lukuaika: 2 minuuttia

# Ukrainan mobilisaatiosäännöt ja rangaistukset: Vältä sakot ja pidä tietosi ajan tasalla #Ukraina #mobilisaatio #säännöt #rangaistukset #sotilasvelvollisuus

Ukrainassa sotilasvelvolliset voivat joutua rangaistuksiin mobilisaatiosääntöjen rikkomisesta, kuten tietojen päivittämättä jättämisestä. Näihin rangaistuksiin kuuluvat sakot, omaisuuden takavarikointi ja rikosoikeudellinen vastuu. Rangaistukset voidaan määrätä jopa ilman rikkomuksesta epäillyn läsnäoloa. Päätöstä voi kuitenkin haastaa oikeudessa, mikä ei ole aina helppoa.

TSN:n mukaan sakko mobilisaatiosääntöjen rikkomisesta rauhan aikana vaihtelee 3 400 ja 5 100 Ukrainan hryvnian (noin 90-130 euron) välillä. Erityisaikana, kuten sotatilassa, sakot nousevat 17 000 ja 25 500 hryvniaan (noin 450-675 euroa). Sakko on maksettava 15 päivän kuluessa. Maksamattomista sakoista tieto lähetetään täytäntöönpanoa varten täytäntöönpanoviranomaiselle, joka voi määrätä omaisuuden takavarikoinnin.

Asianajaja Mykola Maksymovin mukaan poliisi ja sotilasrekisteröintikeskukset (TCK) saavat tietoja mahdollisista rikkomuksista useista rekistereistä. Arviolta noin 2 miljoonaa asevelvollisuusikäistä miestä voidaan asettaa etsintäkuulutukseen.

Sakon määrääminen ja täytäntöönpano

Sakko on määrättävä kolmen kuukauden kuluessa rikkomuksen havaitsemisesta, mutta viimeistään vuoden kuluttua rikkomuksen tapahtumisesta. Kansanedustaja Andrii Osadchuk (Golos-puolueesta) on todennut, että TCK:n työntekijöiden ei tarvitse laatia hallinnollisia rikkomusraportteja, vaan he voivat määrätä sakot suoraan. Useat sakot mobilisaation välttelystä johtavat rikosoikeudelliseen vastuuseen.

Sakot määrätään oikeudessa. Maksamattomista sakoista tieto välitetään täytäntöönpanoviranomaiselle, ja tiedot lisätään velallisten rekisteriin. Tämän jälkeen omaisuus voidaan takavarikoida ja pankkitilit jäädyttää.

Voidaanko sakko määrätä poissaolevana?

Jos henkilö on asianmukaisesti informoitu TCK:lle ilmestymisestä, mutta jättää ilmestymättä, sakko voidaan määrätä ilman hänen läsnäoloaan. Tästä syystä henkilö ei välttämättä tiedä sakosta. Juristi Iryna An on selittänyt, että sakon olemassaolon voi tarkistaa käymällä henkilökohtaisesti TCK:ssa, tarkistamalla täytäntöönpanorekisterin tai käyttämällä “Dija”-mobiilisovellusta.

Jos henkilö uskoo noudattaneensa kaikkia lain vaatimuksia, hänellä on oikeus haastaa sakko oikeudessa. Hallinnollinen kanne on jätettävä 10 päivän kuluessa päätöksen antamisesta. Jos määräaika on ylitetty, voi hakea määräajan palauttamista.

Kansanedustaja Oleksandr Fediyenko (Sluha Narodu -puolueesta) on verrannut sakon haastamista oikeudessa itsemurhaan. Hän uskoo, että prosessi on pitkä ja vaikea, eikä moni lähde haastamaan valtiota.

Asianajajat muistuttavat, että maksamattomista sakoista voi seurata omaisuuden takavarikointi ja myynti valtion online-huutokaupassa. Myynnistä saadut varat käytetään sakon maksamiseen, ja jäljelle jäävä osuus palautetaan omistajalle. Takavarikoitava omaisuus voi olla sekä kiinteää että irtainta, mutta täytäntöönpanoviranomaisilla ei ole oikeutta takavarikoida kaikkea omaisuutta.

Mobilisaatio Ukrainassa

Uuden mobilisaatiolain myötä mobilisaation tahti on kiihtynyt. Puolustusministeriön mukaan lähes 1,4 miljoonaa sotilasvelvollista on päivittänyt tietonsa. Ulkomailla tietoja on päivitetty 14 000 kansalaisen osalta. Jos sama tahti jatkuu, syksyllä saatetaan äänestää demobilisaatiosta. Naisten mobilisaatio on yhä tarpeen, erityisesti taistelulääkäreiden osalta. Tällä hetkellä noin 135 000 naista on päivittänyt tietonsa “Rezerv+”-järjestelmään.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Rekisteröidy myös Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:13:29