Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Ukrenergo julkaisi sähkökatkosten ennusteen maanantaille 8. heinäkuuta

07.07.2024 18:27

# Ukrenergo julkaisi sähkökatkosten ennusteen maanantaille 8. heinäkuuta
Lukuaika: < 1 minuutti

# Ukrenergo julkaisi sähkökatkosten ennusteen maanantaille 8. heinäkuuta

Ukrenergo on julkaissut ennusteen sähkökatkoksista maanantaille 8. heinäkuuta. Uuden viikon ensimmäisenä päivänä katkaisut ovat voimassa koko vuorokauden ajan. Erityisesti kello 19:00-22:00 välisenä aikana katkaistaan samanaikaisesti neljä vuoroa.

Asiasta tiedottaa Ukrenergon lehdistöpalvelu Telegramissa. Katkosten syynä on kuumuuden aiheuttama sähkönkulutuksen kasvu.

“Huomenna, 8. heinäkuuta, kulutuksen rajoitustoimenpiteet ovat voimassa koko vuorokauden ajan. Kulutus kasvaa kuumuuden vuoksi”, tiedotteessa kerrotaan.

Aikavälillä 00:00-14:00 alueelliset energiayhtiöt ottavat käyttöön kaksi katkaisuvuoroa. Kello 19:00-22:00 välisenä aikana käytetään neljää katkaisuvuoroa. Muina aikoina käytetään kolmea katkaisuvuoroa samanaikaisesti.

Sähkökatkokset Ukrainassa

Yasno-yhtiön toimitusjohtaja Serhii Kovalenko on julkaissut perusennusteen sähkökatkoksista talvikaudelle 2024-2025. Ennusteen mukaan ukrainalaiset saattavat olla ilman sähköä jopa 12 tuntia päivässä. Kovalenkon mukaan sähkönvaje vaihtelee 30-35 % välillä. Kriittisen infrastruktuurin saattamisen jälkeen yhteisöt saavat vain 50 % koko sähkön määrästä.

EU-suurlähettiläs Ukrainassa Katarina Maternovan mukaan Ukraina on menettänyt maaliskuusta lähtien yli yhdeksän gigawattia sähköä. Tämä kattaa puolet tarvittavasta kapasiteetista talvikaudelle 2023-2024. Ennen sodan alkamista vuonna 2022 Ukraina omisti noin 55 gigawatin tuotantokapasiteetin. Iskujen ja laittomien miehitysten seurauksena kapasiteetti on pudonnut alle 20 gigawattiin. Viranomaiset varoittavat, että talvella maa saattaa jäädä ilman lämpöä ja vedenjakelua.

Muistutamme, että sähköenergian hinta nousi 1. kesäkuuta alkaen ja on nyt 4,32 UAH/kWh (noin 0,11 euroa/kWh). Samaan aikaan ukrainalaiset vaativat sähkötariffien alentamista talouksissa, joissa käytetään sähköliesiä.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:55:17