Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Uudet foritifikaatiot Tisalla hymyilyttävät ukrainalaisia #Tisa #Ukraina #Romania #Venäjä

07.07.2024 12:39

# Uudet foritifikaatiot Tisalla hymyilyttävät ukrainalaisia #Tisa #Ukraina #Romania #Venäjä
Lukuaika: 2 minuuttia

# Uudet foritifikaatiot Tisalla hymyilyttävät ukrainalaisia #Tisa #Ukraina #Romania #Venäjä

Tisan rannoille, lähelle Romanian rajaa, on ilmaantunut uusia kolikkalangalla varustettuja alueita. Näiden “linnoitusten” tarkoituksena on ilmeisesti vaikeuttaa mobilisaatiota välttelevien elämää. Ukrainalaiset sosiaalisessa mediassa naureskelevat “Tisan linnakkeelle” ja ovat närkästyneitä siitä, että vahvistuksia rakennetaan täällä eikä Venäjän rajalla.

Video “linnoituksista” ilmestyi sosiaalisiin medioihin 7. heinäkuuta. Videolla, joka on kuvattu autosta Tisan läheltä, näkyy useita rivejä piikkilankaa tien varrella ennen laskeutumista joelle. Ukrainassa sotatilalain aikana on otettu käyttöön erityinen rajavyöhykkeiden vierailukielto. Tämä ei kuitenkaan estä ihmisiä, jotka haluavat riskeerata henkensä uimaan Tisan yli paetakseen mobilisaatiota ja päästäkseen Romaniaan. Tämän vuoksi piikkilankaa ja muita esteitä on alettu asentaa Tisan rannalle ainakin huhtikuusta 2024 lähtien.

Aiemmin Ukrainan rajavartiopalvelu kumosi Venäläisten medioiden levittämät tiedot, joiden mukaan Tisan rannat olisi miinoitettu. Virasto vakuuttaa, että kyseessä on valtion-aggressoijan psykologinen operaatio.

Ukrainalaisia kiinnostaa, miksi rajaa Naton kanssa vahvistetaan, mutta ei Venäjän kanssa
Sosiaalisessa mediassa on huomattu Romanian rajan vahvistaminen. Kommentaattorit kirjoittavat, että joesta on nyt tullut “Tisan linnake”, mutta on epätodennäköistä, että tämä estäisi halukkaita pakenemasta. Heidän mielestään linnoitukset olisi parempi rakentaa sinne, missä niitä tarvitaan eniten, eli Venäjän rajalle. Esimerkiksi seuraavia kommentteja löytyy verkosta:

– “Normaalia, vielä tornit paikalleen ja vapaa maa on valmis”;
– “Hauskaa!”;
– “Tisa näyttää kyllä voimansa”;
– “Oikein. Venäjän rajalle ei ole kymmeneen vuoteen rakennettu linnoituksia. Mutta omat kansalaiset voi laittaa piikkilangan taakse – siihen löytyy rahaa. P – prioriteetit”;
– “Venäjän rajalla ei edes tätä pystytty tekemään, mutta omia kansalaisia vastaan rakennettiin nopeasti”;
– “He luulevat, että jos ihminen haluaa paeta, piikkilanka estäisi sen”;
– “Näimme vihdoin, mistä hyökkäys valmisteltiin!”;
– “Rintamalinjalle pitäisi tehdä, ei Tisan lähelle. Sotilaiden henki pitää säästää, ja paenneet saavat uida. Ihme, että rahaa löytyi eikä kukaan varastanut niitä?”;
– “Suojautuminen Natoa vastaan!”;
– “Parempi olisi tehdä kunnollisia linnoituksia Harkovan alueella”.

Tisa vie mukanaan mobilisaatiota vältteleviä
Perjantaina 24. toukokuuta Tisan rajaa partioidessaan rajavartijat löysivät uuden hukkuneen. Kuollutta miestä kuljetti virta pitkin rantaa. Ukrainan rajavartiopalvelun mukaan vainaja oli 49-vuotias mies, joka asui Zakarpatian alueella. Mobilisaation alusta lähtien Tisan joessa on kuollut yli 30 ihmistä. Pelkästään tänä toukokuussa löydettiin kymmenen ihmisen ruumiit. Rajavartijat kehottavat olemaan ottamatta riskejä ja olla yrittämättä ylittää rajaa laittomasti.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Kirjaudu Patreonin kautta lukeaksesi blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:14:19