Eilen yhteensä 84218 latausta

20223 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > # Uudet rauhanaskeleet #Ukraina #EU #PéterSzijjártó #ViktorOrbán #Venäjä #Eurooppa

07.07.2024 16:08

# Uudet rauhanaskeleet #Ukraina #EU #PéterSzijjártó #ViktorOrbán #Venäjä #Eurooppa
Lukuaika: 2 minuuttia

# Uudet rauhanaskeleet #Ukraina #EU #PéterSzijjártó #ViktorOrbán #Venäjä #Eurooppa

Unkarin ulkoministeri Péter Szijjártó ilmoitti, että ensi viikolla otetaan uusia rauhanaskeleita koskien Ukrainan tilannetta. Hän kehotti myös poliitikkoja kiinnittämään turvavyönsä ja seuraamaan ajantasaista tietoa.

Tämä kiehtova ilmoitus tuli Szijjártón Facebook-tilillä. Aluksi Szijjártó julkaisi viestin, jossa hän totesi, että ensimmäinen viikko Unkarin puheenjohtajuudessa Euroopan unionissa oli menestyksekäs.

“Voitte kaikki olla varmoja, että seuraavat kuusi kuukautta ovat rauhan missio, jotta voimme vihdoin taata rauhan alueellamme”, hän kirjoitti.

Myöhemmin ilmestyi video, jossa Szijjártó sanoi, että tällä viikolla Euroopassa oli monia poliitikkoja, jotka kannattivat sotaa ja kritisoivat pääministeri Viktor Orbánia hänen tapaamisestaan Vladimir Putinin kanssa.

“Nämä hyökkäykset eivät estä meitä eivätkä häiritse. Rauhan missio jatkuu ja jopa vahvistuu, joten pyydän eurooppalaisia poliitikkoja, jotka tukevat sotaa, kiinnittäkää turvavyönne ja seuratkaa päivityksiä ensi viikolla”, lisäsi ministeri.

On huomionarvoista, että Orbán ilmoitti aiemmin haastattelussa sveitsiläiselle sanomalehdelle Die Weltwoche “yllätyksellisistä tapaamisista”. Kenen kanssa hän aikoo tavata, poliitikko ei tarkentanut. Kuitenkin sosiaalisessa mediassa hän kirjoitti, että 8. heinäkuuta alkaen hän jatkaa ponnistelujaan Venäjän ja Ukrainan välisen sodan ratkaisemiseksi.

“Pidin neuvotteluja Moskovassa presidentti Putinin kanssa. Tavoitteenani oli luoda suorat viestintäkanavat, aloittaa dialogi rauhanomaisen ratkaisun nopeimmasta tiestä. Suoritin nämä tehtävät. Lisää seuraa maanantaina”, Orbán totesi.

Orbánin vierailu Putinin luona
Orbán piti vierailunsa Putinin luona salassa. Vierailusta ilmoitettiin virallisesti vasta sen jälkeen, kun Unkarin pääministeri oli saapunut Moskovaan. Eurooppalainen lehdistö kuitenkin raportoi vierailusta etukäteen, ja EU reagoi siihen. Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel varoitti, että Orbánilla ei ole oikeutta edustaa Euroopan unionia Moskovan vierailun aikana.

Orbán informoi Naton johtoa vierailustaan Putinin luona. Kuitenkin politiikko ei edusta Natoa Moskovan tapaamisissa, vaan ainoastaan Unkaria, korosti liiton pääsihteeri Jens Stoltenberg.

Mikään rauhoittelu ei kykene pysäyttämään Putinin aggressiivista sotaa Ukrainaa vastaan. Ainoa tapa pysäyttää aggressori on kaikkien valtioiden yhteiset ponnistelut ja yhtenäisyys, totesi Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen kommentoidessaan Orbánin matkaa Putinin luo.

Orbánin vierailu Moskovassa 5. heinäkuuta on loukkaus Ukrainan kansalle, sanoi Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson. Hänen mukaansa on “vastuutonta ja epälojaalia” Orbánilta käyttää Unkarin EU-puheenjohtajuutta vierailuun laittoman venäläisen diktaattorin luona, koska se lähettää väärän viestin maailmalle.

Kommentoi ja jaa tämä artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreonin avulla lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 03:18:08