Eilen yhteensä 88810 latausta

20231 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > # Uusi opetusohjelma Ukrainassa: “Onnellisuuden oppitunnit” Mitä Well-Being on? Koko Ukrainan mielenterveysohjelma “Miten voit?”

07.07.2024 20:35

# Uusi opetusohjelma Ukrainassa: "Onnellisuuden oppitunnit" Mitä Well-Being on? Koko Ukrainan mielenterveysohjelma "Miten voit?"
Lukuaika: 2 minuuttia

# Uusi opetusohjelma Ukrainassa: “Onnellisuuden oppitunnit”

Syyskuusta 2024 lähtien ukrainalaiset koululaiset saavat uuden aineen nimeltä “Onnellisuuden oppitunnit”. Tämä uusi opetusohjelma keskittyy elämänviisauden ja arvojen, ihmissuhteiden rakentamisen ja rakkauden taitojen opettamiseen. Tämä hanke on osa koko Ukrainan kattavaa mielenterveysohjelmaa “Miten voit?”.

Ukrainan ensimmäinen nainen, Olena Zelenska, selitti 7. heinäkuuta Telegramissa, että “Onnellisuuden oppitunnit” on ukrainalainen sovitus amerikkalaisesta Well-Being-kurssista, joka keskittyy sosiaaliseen ja emotionaaliseen oppimiseen. Kotimaiset asiantuntijat mukauttavat kurssin vastaamaan ukrainalaisten lasten todellisuutta, joka valitettavasti poikkeaa merkittävästi amerikkalaisista olosuhteista.

“Onnellisuuden oppitunnit käsittelevät tärkeimpiä tietoja ja taitoja, joita ilman ei ole mahdollista elää onnellista, merkityksellistä ja tuottavaa elämää”, Zelenska painotti.

Kurssi käsittelee muun muassa:

– Ihmissuhteiden rakentamisen taitoja (onnellisuus ja resilienssi liittyvät tähän erottamattomasti)
– Luovuutta ja kykyä olla oman elämänsä luoja
– “Ihmisoppia” – ymmärrystä siitä, mitä tarkoittaa olla ihminen
– Rakkauden, myötätunnon, arvokkaan elämän ja vapauden taitoja
– Viisautta ja sen kasvattamista, kykyä ymmärtää elämää ja kokemuksia
– Arvoja ja elämän merkitysten tärkeyttä
– Tunneälyä – empatian ja tunneälyn tärkeyttä omien ja ympäristön tunteiden ymmärtämiseksi
– Mielenterveyttä ja sen hoitamisen taitoja

“Elämme aikoja, jolloin tällaiset taidot ovat yhtä tärkeitä kuin matematiikan tai biologian tuntemus. Erityisesti mielenterveyden hoitamiseen liittyvät taidot”, korosti ensimmäinen nainen.

### Mitä Well-Being on?

Well-Being on kurssi, jota tarjotaan joissakin peruskouluissa Yhdysvalloissa. Kurssia opetetaan 6-7 eri ulottuvuudessa: fyysisessä, sosiaalisessa, älyllisessä, emotionaalisessa, ammatillisessa, henkisessä ja ekologisessa. Fyysinen ulottuvuus keskittyy terveelliseen ruokavalioon, liikuntaan ja ihmiskehoon. Henkisessä ulottuvuudessa oppilaat opiskelevat tapoja harmonisoida toimintansa ympäröivän maailman kanssa.

### Koko Ukrainan mielenterveysohjelma “Miten voit?”

Ohjelma on Olena Zelenskan aloitteesta ja sen tarkoituksena on auttaa ukrainalaisia löytämään sisäinen voimavara. Tämä perustuu oman psyykkisen tilan tiedostamiseen ja kriisitilanteen arviointiin. Mielenterveyden hoitamisen tulisi olla jokaisen vastuulla. On myös tarpeen luoda palveluja, jotka voivat tukea ihmisiä erilaisin keinoin ja mekanismein silloin, kun he eivät pysty selviytymään itsenäisesti.

Ohjelman kehittämistä ja toteutusta koordinoi Ukrainan terveysministeriö. Maailman terveysjärjestö (WHO) toimii asiantuntijakumppanina ja kansalaisjärjestö “Esteettömyys” täytäntöönpanokumppanina. Päätöksenteon alusta on hallituksen alainen ministeriöiden välinen koordinaationeuvosto. Viestintäkampanjaa tukee Yhdysvaltain kansainvälisen kehityksen virasto (USAID).

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiamme ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 10:41:45