Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Venäjä hyökkäsi ballistisin raketein ja droonein: Pystyykö #Ukraina puolustautumaan?

07.07.2024 08:42

Ei audiota saatavissa.

# Venäjä hyökkäsi ballistisin raketein ja droonein: Pystyykö #Ukraina puolustautumaan?
Lukuaika: < 1 minuutti

# Venäjä hyökkäsi ballistisin raketein ja droonein: Pystyykö #Ukraina puolustautumaan?

Venäjän joukot hyökkäsivät Ukrainaan ballistisilla raketeilla ja iskudrooneilla yönä 7. heinäkuuta. Hyökkäyksessä käytettiin kahta “Iskander-M” -ohjusta ja 13 “Shahed” -droonia. Ohjukset laukaistiin Venäjän Kurskin alueelta.

Ukrainan ilmavoimat kertoivat, että kaikki 13 Shahed-131/136 -droonia saatiin tuhottua. Drooneja ammuttiin alas Kirovohradin, Harkovan, Sumin ja Poltavan alueilla. Tämä onnistui ilmatorjunnan ja mobiiliyksiköiden yhteisponnistuksilla sekä käyttämällä elektronisen sodankäynnin keinoja. Sen sijaan “Iskander”-ohjusten tuhoamisesta ei mainittu.

Ukrainan ilmatorjunta on ollut erittäin tehokas Shahed-131/136 -drooneja vastaan, toisin kuin ohjuksia vastaan. Venäjä yrittää jatkuvasti parantaa droonejaan: ne maalataan mustaksi, moottorin ääntä vähennetään ja taistelukapasiteettia lisätään, jotta ne voivat kuljettaa enemmän räjähteitä ja aiheuttaa suurempaa tuhoa. Lisäksi Venäjä parantaa drooniensa lentomatkaa; esimerkiksi “Lancet” voi nyt lentää jopa 70 kilometriä.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös liittyä Patreoniimme lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 14:39:21