Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Venäjän armeijan tappiot Ukrainassa: Analyysi The Economist -lehden raportista #Venäjä #Ukraina #TheEconomist

07.07.2024 07:32

# Venäjän armeijan tappiot Ukrainassa: Analyysi The Economist -lehden raportista #Venäjä #Ukraina #TheEconomist
Lukuaika: 3 minuuttia

# Venäjän armeijan tappiot Ukrainassa: Analyysi The Economist -lehden raportista #Venäjä #Ukraina #TheEconomist

Brittiläinen The Economist -lehti on julkaissut viisi kaaviota, jotka visualisoivat Venäjän armeijan todennäköisiä tappioita. Lehti kuitenkin toteaa, että tarkkaa tietoa kuolleiden venäläisten sotilaiden määrästä Ukrainassa on vaikea arvioida monien haasteiden vuoksi.

The Economist -lehden mukaan venäläiset “Mediasona” ja “Meduza” -mediat ovat tehneet perusteellisimmat tutkimukset Venäjän armeijan tappioista. Heidän menetelmänsä perustuu julkisten muistokirjoitusten ja virallisten kuolintodistusten analyysiin, mikä mahdollistaa kuolleiden määrän arvioinnin.

“Yksi kattavimmista arvioista, jonka ovat tehneet kaksi itsenäistä venäläistä mediaa – ‘Mediasona’ ja ‘Meduza’ – perustuu julkisiin muistokirjoituksiin ja virallisiin perintötodistuksiin kuolleiden määrän arvioimiseksi. Viimeksi The Economist raportoi tutkimuksestaan heinäkuussa 2023, jolloin kuolleiden määrä oli 40 000–55 000. Tämä luku jatkaa jyrkkää nousuaan. Viisi kaavioamme alla havainnollistavat viimeisimmät tiedot, jotka julkaistiin 24. helmikuuta,” artikkelissa todetaan.

Uuden tutkimuksen mukaan, joka on julkaistu The Economist -lehdessä, venäläisten sotilaiden kuolleiden määrä Ukrainassa oli 31. joulukuuta 2023 mennessä 66 000 – 88 000 henkilöä. Tämä arvio on lähellä länsimaisten tiedustelupalvelujen tietoja. Ison-Britannian puolustusministeriö arvioi määrän olevan 70 000, kun taas amerikkalaiset viranomaiset uskovat sen voivan nousta 120 000:een.

Kaavio 1. Venäjän armeijan arvioidut tappiot Ukrainassa, tuhansia (punainen – kuolleet, sininen – kuolleet tai haavoittuneet). Lähteet: CIA; CSIS; D. Kobak; tiedusteluraportit; Mediasona; Meduza; Yhdysvaltain viranomaiset; Ison-Britannian puolustusministeriö

Yleisen dynamiikan lisäksi tiedot Venäjän joukkojen tappioista ovat saatavilla viikoittain (katso kaavio 2).

“Se osoittaa merkittäviä venäläisten tappioiden piikkejä Ukrainan vastahyökkäyksen alussa ja huipussa vuonna 2023 sekä merkittäviä tappioita viime talvena Bahmutin taistelun aikana. Nämä tiedot eivät sisällä kadonneiden tai vakavasti haavoittuneiden sotilaiden lukumäärää. Arviomme, jotka perustuvat Yhdysvaltain puolustusministeriön asiakirjojen vuotoon, osoittavat, että jokaista taistelussa kuollutta kohden on todennäköisesti kolmesta neljään haavoittunutta venäläistä sotilasta. Viimeisin kuolleiden laskenta tarkoittaa, että 290 000 – 460 000 venäläistä sotilasta on poistunut taistelukentältä vuoden 2023 loppuun mennessä – tämä korreloi arvioiden kanssa kaikkien Venäjän miehitysjoukkojen määrästä helmikuussa 2022,” artikkelissa todetaan.

Kaavio 2. Venäjän tappiot viikoittain

Kolmannessa kaaviossa esitetään kuolleiden venäläisten sotilaiden jakautuminen aselajeittain. On tärkeää huomata, että tähän analyysiin on sisällytetty vain ne sotilaat, jotka on tunnistettu nimeltä, mikä on noin puolet tutkimuksessa arvioiduista kokonaismääristä. Vaikka Venäjä on käyttänyt tuomittuja ja yksityisiä sotilasyhtiöitä (PMC), näiden palkkasoturien osuus kuolemien kokonaismäärästä on vähäinen. Alle 19 % tunnistetuista sotilaista oli tuomittuja, ja noin 6 % kuului PMC:hin. Vertailun vuoksi noin 25 % palveli tavanomaisissa Venäjän asevoimissa.

Kaavio 3. Vahvistetut venäläisten sotilaiden kuolemat Ukrainassa. Tiedot, 24. helmikuuta 2022 – 14. helmikuuta 2024, %. Lähteet: Mediasona; BBC Russian; vapaaehtoiset

Ikäryhmäanalyysi osoittaa, että suurin määrä kuolleita sotilaita kuuluu 35-39-vuotiaiden ryhmään, jossa vuosina 2022-2023 kuoli 15 000–17 000 henkilöä. Kuitenkin prosentuaalisesti miehistä suurimmat tappiot kokivat 25-29-vuotiaat sotilaat. Tiedot osoittavat, että yli 1 % kaikista Venäjän 20-50-vuotiaista miehistä on voinut kuolla tai vakavasti loukkaantua Ukrainassa täysimittaisen sodan alusta lähtien.

Kaavio 4. Arvioitu venäläisten sotilaiden kuolleiden määrä Ukrainassa 22. helmikuuta 2022 – 1. tammikuuta 2024. Ikäryhmittäin. Prosenttiosuus miesväestöstä. Lähteet: Mediasona; Meduza; YK

Venäjän tappiot ylittävät kaikki muut vuodesta 1945 lähtien
Viides kaavio osoittaa kauhistuttavan todellisuuden: huhtikuuhun 2023 mennessä kuolleiden venäläisten sotilaiden määrä Ukrainan hyökkäyksen aikana ylitti kaikkien aiempien sotien tappiot vuodesta 1945 lähtien. Tämä luku kaksinkertaistui tammikuuhun 2024 mennessä. Lontoolainen analyysikeskus RUSI ennustaa, että kauhistuttava henkilöstötappioiden suhde voi jatkua vuoden 2025 loppuun asti.

Kaavio 5. Arvioitu venäläisten sotilaiden kuolleiden määrä verrattuna muihin sotiin. Lähteet: CSIS; Mediasona; Meduza

Stil mjasorubka
Toukokuu 2024 oli verinen vaihe Venäjän sodassa Ukrainaa vastaan. NATOn ja länsimaisten sotilaallisten arvioiden mukaan päivittäin yli 1000 venäläistä sotilasta kuoli tai haavoittui Ukrainan maaperällä. Kaikista hirvittävistä tappioista huolimatta, kuten NYT raportoi, Venäjä värvää kuukausittain 25 000–30 000 uutta taistelijaa pitääkseen armeijansa vahvuuden. Tämä määrä on lähes sama kuin kuukausittaiset tappiot.

Tämä julma taktiikka, jonka venäläiset sotilaat ovat nimenneet “mjasorubkaksi” (lihajauhin), perustuu siihen, että uusia sotilasaaltoja lähetetään Ukrainan puolustusasemiin yrittäen murtaa juoksuhautojen linjat. Motivoidakseen sotilaita tuhoamaan enemmän miehittäjiä ja heidän sotakalustoaan, puolustusministeriö on ottanut käyttöön palkitsemisjärjestelmän. Esimerkiksi tuhotusta lentokoneesta tai helikopterista voi saada yli 100 000 grivnaa (noin 2 500 euroa) palkkion, ja jos upottaa ensimmäisen luokan aluksen, palkkio on heti 243 000 grivnaa (noin 6 000 euroa).

Kommentoikaa ja jakakaa artikkelia ystävienne kanssa, sekä kirjautukaa Patreoniin lukeaksenne blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:18:38