Eilen yhteensä 88810 latausta

20284 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > # Venäjän sotilaallinen painostus Ukrainaa kohtaan lisääntyy: Ilmaiskut lentotukikohtiin ### F-16-hävittäjät Ukrainalle

07.07.2024 11:58

# Venäjän sotilaallinen painostus Ukrainaa kohtaan lisääntyy: Ilmaiskut lentotukikohtiin ### F-16-hävittäjät Ukrainalle
Lukuaika: 2 minuuttia

# Venäjän sotilaallinen painostus Ukrainaa kohtaan lisääntyy: Ilmaiskut lentotukikohtiin

Venäjä on lisännyt sotilaallista painostusta Ukrainaa kohtaan tekemällä ilmaiskuja lentotukikohtiin. Analyytikoiden mukaan tämä liittyy siihen, että Ukraina on saamassa ensimmäiset F-16-hävittäjänsä, jotka länsimaat ovat luvanneet toimittaa jo kuukausien ajan. Nämä hävittäjät voisivat rajoittaa Venäjän hyökkäyksiä.

Le Monde -lehti raportoi, että viime päivinä Ukrainan lentotukikohtiin on kohdistunut useita merkittäviä ilmaiskuja. Ensin iskut kohdistuivat Myrhorodiin (Poltavan alueella) ja myöhemmin Dovhyntseveen, joka sijaitsee Dnipropetrovskin alueella 80 kilometrin päässä rintamalinjasta. Venäläiset lähteet väittävät, että iskujen seurauksena on tuhottu vähintään kuusi hävittäjää, mutta ukrainalaiset kiistävät nämä menetykset.

Länsimaisen sotilaslähteen mukaan viimeaikaiset iskut osoittavat Venäjän halua “näyttää voimiaan saadakseen ukrainalaiset ja heidän tukijansa miettimään kahdesti ratkaisevalla hetkellä”. Le Monde korostaa, että Venäjän painostus alkoi, kun useat maat vahvistivat viime viikkojen aikana ensimmäisten F-16-hävittäjien saapumisen Romaniaan, jossa on avattu koulutuskeskus ukrainalaisille piloteille.

Venäjä on myös lisännyt hyökkäyksiään käyttämällä “liitopommeja”. Näitä on vaikea havaita, ja ne laukaistaan lentokoneista ukrainalaisen ilmatorjunnan ulottumattomissa. Lyonin strategisten ja puolustustutkimusten instituutin tutkija Johann Michel totesi: “Niitä on lähes mahdotonta torjua, ellei sitten alasammuta lentokoneita, jotka niitä laukaisivat.”

Strategisten tutkimusten säätiön (FRS) tutkija Vincent Tourre uskoo, että F-16-hävittäjät voisivat rajoittaa näitä hyökkäyksiä, mutta “ukrainalaisille toimitettavat koneet eivät ole kaikkein moderneimpia”. Lisäksi hävittäjien tehokkuus riippuu niihin asennettavista asejärjestelmistä. Eurocrisen strategisten tutkimusten johtaja Isabelle Dufour selitti: “Se riippuu toimitettavien ohjusten tyypistä. F-16 voidaan varustaa kymmenillä eri malleilla.”

Johann Michel lisäsi, että kunnes Kiova saavuttaa paremman ilmapuolustuksen, se ei pysty laajentamaan puolustusteollisuuttaan. Hän muistutti tulevasta NATO-huippukokouksesta, joka pidetään Washingtonissa 9.-11. heinäkuuta. “NATO-huippukokouksessa ukrainalaiset odottavat ratkaisevia lausuntoja, jotka edistävät F-16-koalition vahvistamista. Ilman ilmasuojaa mikään ei onnistu,” Michel korosti.

### F-16-hävittäjät Ukrainalle

Ukraina voi odottaa hyviä uutisia amerikkalaisten F-16-hävittäjien hankinnan suhteen. Uudet myönteiset ilmoitukset tästä asiasta tehdään NATO:n huippukokouksessa, joka pidetään Washingtonissa 9.-11. heinäkuuta. Tämä on vahvistettu Yhdysvaltain presidentin hallinnon korkea-arvoisen virkamiehen toimesta.

Viivästysten jälkeen toimituksissa ja pilottien koulutuksessa Alankomaat on ilmoittanut, että Ukraina saa ensimmäiset hävittäjänsä jo kesällä. Belgia, Tanska, Alankomaat ja Norja ovat sitoutuneet toimittamaan Ukrainalle noin 80 amerikkalaista F-16-hävittäjää. Kaksi keskeistä entistä NATO-johtajaa ovat selittäneet, miksi hävittäjien toimittaminen Ukrainalle on viivästynyt. Heidän mukaansa ukrainalaisten pilottien on saatava intensiivistä koulutusta tehokasta toimintaa varten. Lisäksi Ukrainassa on oltava sopiva ympäristö, kuten huolto- ja korjausmahdollisuudet, näille hävittäjille.

“Kaikki riippuu siitä, minkä tyyppinen F-16 toimitetaan. Esimerkiksi kuinka pitkälle ulottuva tutkamoduuli on ja millainen aseistus koneessa on… Se riippuu aina siitä, miten aseet on integroitu kokonaisjärjestelmään. Konfliktin aikana ei yksittäiset aseet kohtaa toisiaan, vaan sotilaallinen järjestelmä toista sotilaallista järjestelmää vastaan,” hän sanoi.

On tiedossa, että Ukraina voi käyttää Alankomaiden toimittamia hävittäjiä hyökkäyksiin Venäjän sisällä, mikäli kyseessä on puolustuksellinen tarkoitus ja se noudattaa kansainvälistä oikeutta. Tanska on myös ilmoittanut, että Ukrainalle sallitaan käyttää F-16-hävittäjiään iskuihin Venäjällä. Ukrainan ilmavoimien mukaan osa F-16-hävittäjistä sijoitetaan lentotukikohtiin Ukrainan ulkopuolella. Tämä päätös on tehty, jotta estettäisiin koneiden muuttuminen vihollisen iskujen kohteiksi Ukrainan tukikohdissa. Lisäksi on raportoitu, että länsi ei halua kouluttaa liian monta ukrainalaista F-16-pilottia.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa! Rekisteröidy myös Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 22:17:44