Eilen yhteensä 88810 latausta

20289 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > # Viktor Orban vastaa kritiikkiin Moskova vierailun jälkeen #ViktorOrban #Moskova #EU #NATO #Ukraina

07.07.2024 00:02

# Viktor Orban vastaa kritiikkiin Moskova vierailun jälkeen #ViktorOrban #Moskova #EU #NATO #Ukraina
Lukuaika: 2 minuuttia

# Viktor Orban vastaa kritiikkiin Moskova vierailun jälkeen #ViktorOrban #Moskova #EU #NATO #Ukraina

Unkarin pääministeri Viktor Orban on vastannut häneen kohdistettuun kritiikkiin, joka nousi hänen vierailtuaan Moskovassa ja tavattuaan Venäjän diktaattorin Vladimir Putinin. Orban ilmoitti myös suunnittelevansa toista “mielenkiintoista matkaa”, tämän ollessa matkalla Azerbaidžanin pääkaupunkiin Bakuun.

Die Weltwoche -lehden mukaan Orban kommentoi asiaa lennon aikana. Orban kertoi vierailleensa kahden päivän aikana Kiovassa, missä hän tapasi Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin, ja Moskovassa, missä hän tapasi Putinin. Hänen mukaansa sodan osapuolten näkemykset ovat kaukana toisistaan.

Orban kiisti myös olevansa Putinin ystävä, mistä häntä ovat syyttäneet Euroopan johtajat. EU-johtajat ovat närkästyneitä siitä, että Orban kätteli sotarikollista. Orbanin mukaan hänen ainoa tavoitteensa on rauhan saavuttaminen.

“Neuvottelen Putinin kanssa, koska etsin nopeinta ja lyhintä tietä, jolla sota voidaan lopettaa ja rauha saavuttaa. Minua kritisoidaan Putinin ystävänä, mutta olen unkarilaisten ystävä. Olen rauhan ystävä”, hän sanoi.

Unkarin pääministeri myös ilmoitti useista “yhtä hämmästyttävistä” tapaamisista, mutta ei paljastanut tarkkaan, minne hän suunnittelee matkustavansa. Hän kuitenkin totesi, että kaikki matkat liittyvät rauhan etsintään Ukrainassa.

“Rauha on asia, joka on saavutettava. Monien ihmisten on tehtävä töitä sen eteen. Jos ette tee sitä, rauhaa ei tule. Ensimmäinen askel on diplomaattisten suhteiden palauttaminen ja yhteydenpidon avaaminen, mikä on jo tapahtunut”, Orban sanoi.

EU:n reaktiot Orbanin vierailuun

Orban piti matkansa Putinin luo salassa. Matkasta ilmoitettiin virallisesti vasta, kun Unkarin pääministeri oli saapunut Moskovaan. Euroopan lehdistö raportoi matkasta etukäteen, ja EU reagoi siihen. Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel huomautti, että Orbanilla ei ole oikeutta edustaa Euroopan unionia Moskovan-vierailullaan.

Orban ilmoitti matkastaan NATO:n johdolle, mutta hän ei edusta NATOn kokouksissa Moskovassa, vaan ainoastaan Unkaria, korosti liiton pääsihteeri Jens Stoltenberg.

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen kommentoi Orbanin vierailua Putinin luo, että mikään myönnytys ei pysty pysäyttämään Putinin aggressiivista sotaa Ukrainaa vastaan. Aggressorin pysäyttäminen on mahdollista vain kaikkien valtioiden yhteisillä ponnistuksilla ja yhtenäisyydellä.

Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson totesi, että Orbanin vierailu Moskovaan 5. heinäkuuta on loukkaus Ukrainan kansaa kohtaan. Hänen mukaansa Orbanin on “vastuutonta ja epälojaalia” käyttää Unkarin puheenjohtajuutta EU:ssa vierailuun laittoman Venäjän diktaattorin luo, koska tämä lähettää väärän viestin maailmalle.

Orban vieraili myös Kiovassa

Torstaina Orban vieraili Kiovassa ensimmäistä kertaa vuodesta 2015. Hän kehotti Ukrainan presidenttiä Volodymyr Zelenskyiä pyrkimään rauhan saavuttamiseen tulitauon avulla. Zelenskyi puolestaan totesi, että tulitaukosopimukseen tarvitaan selkeä suunnitelma, jotta Venäjä ei voisi käyttää tätä aikaa uuteen hyökkäykseen. Presidentti korosti myös, että Ukraina ja maailma ovat vuosien ajan yrittäneet neuvotella rauhasta Venäjän kanssa, mutta Venäjä on jatkuvasti rikkonut näitä sopimuksia.

Ukrainan ulkoministeriö reagoi 5. heinäkuuta Unkarin pääministeri Viktor Orbanin vierailuun Venäjälle. Diplomaattien mukaan Unkari ei koordinoinut tätä matkaa Kiovan kanssa, eikä mitään sopimuksia Ukrainan asioista voida tehdä ilman sen osallistumista.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 23:35:35