Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Aamun raketti-iskujen Kiovassa: 22 kuollutta 72 haavoittunutta #Kiova #Ukraina #Venäjä Kranaatin iskut tuhot Omatdyt-sairaalassa Apu lapsisairaalalle Omatdyt Iskun Kiovassa

08.07.2024 19:06

Ei audiota saatavissa.

# Aamun raketti-iskujen Kiovassa: 22 kuollutta 72 haavoittunutta #Kiova #Ukraina #Venäjä Kranaatin iskut tuhot Omatdyt-sairaalassa Apu lapsisairaalalle Omatdyt Iskun Kiovassa
Lukuaika: 2 minuuttia

# Aamun raketti-iskujen seuraukset Kiovassa: 22 kuollutta ja 72 haavoittunutta #Kiova #Ukraina #Venäjä

Venäjä iski 8. heinäkuuta aamulla siviilikohteisiin raketeilla, tappaen yli 20 ukrainalaista. Tämän jälkeen Venäjä turvautui jälleen valheisiin ja tekopyhyyteen. Propagandistit väittivät jälleen, että hyökkäykset kohdistuivat vain sotilaskohteisiin.

Yksi tunnetuimmista propagandisteista, Solovjov, kutsui sosiaalisessa mediassa presidentin kanslian johtajan Andrii Jermakin väitteitä valheellisiksi. Jermak oli todennut, että Venäjä oli tietoisesti iskenyt lasten sairaalaan. Solovjov väitti, että “todellinen kohde” oli 700 metrin päässä sairaalasta sijaitseva rautatiedepo. Lisäksi hän väitti, että sairaala vaurioitui Ukrainan ilmatorjunnan toiminnan vuoksi, ja että Venäjä hyökkäsi “strategisiin sotilaskohteisiin”.

Presidentin kanslian neuvonantaja ja Ukrainan rautateiden valvontaneuvoston jäsen Serhii Leshchenko huomautti, että Venäjän propaganda on menettänyt kykynsä pysyä omien valheidensa perässä.

Leschenko totesi, että Solovjovin selitys iskusta Omatdyt-sairaalaan on epäuskottava, koska myös rautatiedepo on siviilikohde. “Heidän tavoitteenaan oli tuhota pesulaitteet junien liinavaatteiden pesemiseksi?,” Leshchenko kysyi retorisesti.

#### Kranaatin iskut ja tuhot Omatdyt-sairaalassa

Ukrainan turvallisuuspalvelu (SBU) löysi Omatdytin alueelta venäläisen Kh-101-risteilyohjuksen jäänteitä. SBU:n päällikkö Vasyl Maliuk ilmoitti, että iskun vastuuhenkilöt tullaan saattamaan oikeuden eteen. Lisäksi silminnäkijä kuvasi videolle iskun hetken, josta näkyy, että kyseessä oli suora osuma ilman ilmatorjunnan toimintaa.

Ukrainan pelastuspalvelun (DSNS) mukaan 8. heinäkuuta iltapäivään mennessä Kiovassa oli kuollut 22 henkilöä ja 72 haavoittunut. Kiovan pormestari Vitali Klitshko ilmoitti, että Omatdyt-sairaalassa kuoli kaksi aikuista, mukaan lukien yksi lääkäri, ja 16 ihmistä haavoittui, joista seitsemän on lapsia. Klitshkon mukaan Kiovassa on yhteensä 96 haavoittunutta.

#### Apu lapsisairaalalle Omatdyt

Ukrainan terveysministeriö on ilmoittanut keräävänsä varoja Omatdyt-sairaalalle, johon osui venäläinen ohjus ja jossa kuoli kaksi ihmistä. Lahjoituksia voi tehdä Omatdyt-säätiön tilille. Ajankohtaisia tarpeita voi tiedustella sairaalan päähoitajalta Olena Prymakilta numerosta +38067 277 78 06. Sairaalan talousasioista vastaava johtaja Natalia Myruta vastaa kunnostustarpeisiin liittyviin kysymyksiin numerosta +380 93 580 56 72.

#### Iskun seuraukset Kiovassa

Raketiniskun jälkiseurauksena Omatdyt-sairaala kärsi merkittäviä vaurioita, ja kymmeniä rakennuksia vaurioitui. Pahiten kärsi sairaalan toksikologiaosasto, joka käytännössä tuhoutui. Kiovan asukkaat ovat tulleet auttamaan sairaalan raivaustöissä.

Kehotan sinua kommentoimaan artikkelia ja jakamaan sen ystävillesi. Voit myös kirjautua Patreonin kautta lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 13:59:16