Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Feikkivideo Ukrainalaisista Hakereista Levisi Verkossa

08.07.2024 13:07

# Feikkivideo Ukrainalaisista Hakereista Levisi Verkossa
Lukuaika: < 1 minuutti

# Feikkivideo Ukrainalaisista Hakereista Levisi Verkossa

Verkossa on levinnyt video, jonka väitetään olevan saksalaisen Deutsche Welle -julkaisun tuottama. VoxCheckin analyytikot ovat kuitenkin todenneet, että kyseinen video on väärennös. Tämän raportoi Detektor Media 8. heinäkuuta.

Feikkivideossa väitetään, että Berliinin poliisi varoittaa kansalaisia julkisten Wi-Fi-verkkojen käytöstä, koska ukrainalainen hakkeriryhmä “31337 nice” varastaa käyttäjien tietoja.

“VoxCheckin analyytikot ovat todenneet, että kyseinen video on väärennös. DW:n verkkosivuilta ja sosiaalisen median kanavista ei löydy mainittua videota. Uutista ei ole raportoitu missään kansainvälisessä mediassa. Myöskään Berliinin poliisi ei ole ilmoittanut ukrainalaisten hakkereiden pidätyksestä”, kirjoittaa Detektor Media.

Lisäksi avoimista lähteistä ei löydy minkäänlaista tietoa “31337 nice” -hakkeriryhmän olemassaolosta.

Venäjän erikoispalvelut ovat käynnistäneet laajan kampanjan ulkomailla asuvien ukrainalaisten mustamaalaamiseksi. Tunnettu tutkija Christo Grozev on julkaissut The Insiderissä tutkimuksensa, joka perustuu Venäjän ulkomaantiedustelupalvelun (SVR) työntekijöiden murtamiin sähköposteihin. Nämä työntekijät vastaavat “informaatiotaistelusta” länttä vastaan. Asiakirjoista käy ilmi Kremlin strategia informaatiotaistelussa: disinformaation levittäminen länsimaisia yhteiskuntia koskettavista aiheista, radikaalien ukrainalaisten ja eurooppalaisten tahojen nimissä (olemassa olevien tai tarkoitusta varten luotujen) tapahtuva tiedon syöttäminen, tunteisiin (erityisesti pelkoon) vetoaminen ja uusien internet-alustojen käyttö vanhentuneiden RT:n ja Sputnikin sijaan.

Erityistä huomiota Venäjän erikoispalvelut kiinnittävät ukrainalaispakolaisiin Euroopassa. Paikallisen väestön ärsyttämiseksi suunniteltiin ns. negatiivisen uutisagendan levittämistä kaikissa kanavissa, erityisesti sosiaalisessa mediassa ja eurooppalaisessa mediassa. Erityisesti odotetaan tunteiden, kuten pelon, korostamista.

“Yleisön peräkkäinen kognitiivinen vaikuttaminen, joka liittyy yhtenäiseen suunnitelmaan, muodostaa ensisijaisesti kestävän torjunnan hallitusten ja EU:n ylikansallisten instituutioiden poliittista linjaa kohtaan ja pitkällä aikavälillä johtaa protestien lisääntymiseen ja muihin negatiivisiin seurauksiin”, todetaan asiakirjassa.

The Insiderin tutkiman SVR:n työntekijäryhmän toiminta tapahtuu “Mirotvorets” -nimisen kansainvälisen turvallisuuskeskuksen suojissa.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystävillesi. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 17:08:26