Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #HyökkäysOliKohdistettu #Ukraina #Venäjä #Kyiv #Sota #Ohmatdyt

08.07.2024 19:38

#HyökkäysOliKohdistettu #Ukraina #Venäjä #Kyiv #Sota #Ohmatdyt
Lukuaika: 2 minuuttia

#HyökkäysOliKohdistettu #Ukraina #Venäjä #Kyiv #Sota #Ohmatdyt

Venäjän Aamuiset Ohjusiskut Kohdistuivat Siviilikohteisiin

Heinäkuun 8. päivän aamuna Venäjä iski ohjuksilla useisiin siviilikohteisiin Ukrainassa, surmaten yli 20 siviiliä. Hyökkäyksen jälkeen Venäjä turvautui jälleen valheisiin ja tekopyhyyteen. Propagandistit väittivät, että hyökkäykset kohdistuivat vain sotilaskohteisiin.

Sosiaalisen median propagandisti Solovjov väitti, että Venäjän ohjusisku lapsisairaalaan oli valhetta ja että todellinen kohde oli 700 metrin päässä sijaitseva rautatiedepo. Hän väitti, että sairaala vaurioitui Ukrainan ilmapuolustuksen takia ja että Venäjän iskut kohdistuivat strategisiin sotilaskohteisiin.

Ukrainan presidentin kanslian neuvonantaja ja Ukrainan rautateiden valvontaneuvoston jäsen Serhiy Leshchenko huomautti, että Solovjovin selitykset ovat ristiriitaisia ja että rautatiedepo on myös siviilikohde, jossa varustellaan junavaunuja puhtailla liinavaatteilla.

Ukrainan kansallisen turvallisuus- ja puolustusneuvoston (RNBO) alainen disinformaatiokeskus kokosi Venäjän reaktiot Kiovan iskuihin. Osa propagandisteista väitti, että iskut johtuivat Ukrainan ilmapuolustuksesta, kun taas toiset iloitsivat Venäjän iskuista ja väittivät, että lapsisairaalassa hoidettiin Ukrainan asevoimien sotilaita.

Toiset propagandistit väittivät, että kyseessä oli provokaatio, jonka tarkoitus oli sabotoida Unkarin pääministerin Viktor Orbánin rauhanponnisteluja. He väittivät, että sairaalaan oli sijoitettu räjähteitä, jotka räjähtivät iskujen aikana, ja että provokaatio suunniteltiin Britannian ja Yhdysvaltojen tiedustelupalveluiden toimesta.

Ukrainan turvallisuuspalvelu (SBU) löysi Ohmatdytin alueelta Venäjän risteilyohjuksen X-101 jäänteitä. SBU:n johtaja Vasyl Maliuk ilmoitti, että Venäjän iskuista vastuussa olevia tullaan rankaisemaan. Silminnäkijä tallensi videon iskun hetkestä, jossa näkyy selvästi maahan osuva kokonainen ohjus ja sen aiheuttama voimakas räjähdys.

Ukrainan valtion hätätilapalvelun (DSNS) tietojen mukaan Kiovassa kuoli 22 ihmistä ja 72 loukkaantui. Kiovan pormestari Vitali Klitshko kertoi, että Ohmatdytin sairaalassa kuoli kaksi aikuista, joista toinen oli lääkäri. Lapsisairaalassa loukkaantui 16 ihmistä, joista seitsemän oli lapsia. Kaikkiaan Kiovassa loukkaantui 96 ihmistä.

Ukrainan terveysministeriö ilmoitti varainkeruusta Ohmatdytin kansalliselle lastensairaalalle, johon Venäjän ohjus osui. Rahaa voi lahjoittaa Ohmadit-säätiön tilille. Sairaalan akuuttia tarvetta koskevat tiedot voi tarkistaa paikan päällä olevan koordinaattorin, ylilääkäri Olena Prymakin, kanssa: +38067 277 78 06. Sairaalan kunnostustarpeista voi tiedustella talousjohtaja Natalija Myrutalta: +380 93 580 56 72.

Hyökkäyksen seuraukset Kiovassa olivat merkittäviä: Ohmatdytin sairaala vaurioitui pahoin, kymmeniä rakennuksia kärsi vahinkoja ja useita ihmisiä kuoli. Kiovan energialaitokset, mukaan lukien kolme DTEK:n muuntaja-asemaa, tuhoutuivat tai vaurioituivat pahoin.

Kommentoi artikkelia ja jaa ystäviesi kanssa. Voit myös liittyä Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 16:50:26