Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Massiivinen raketti-isku Ukrainan kaupunkeihin: Ohtmatdyt-lapsisairaala iskun kohteena Nastya Kamenskykh Anastasia Prikhodko Jamala Alekseev Kateryna Osadcha

08.07.2024 15:39

# Massiivinen raketti-isku Ukrainan kaupunkeihin: Ohtmatdyt-lapsisairaala iskun kohteena Nastya Kamenskykh Anastasia Prikhodko Jamala Alekseev Kateryna Osadcha
Lukuaika: 2 minuuttia

# Massiivinen raketti-isku Ukrainan kaupunkeihin: Ohtmatdyt-lapsisairaala iskun kohteena

Maanantaina 8. heinäkuuta venäläiset joukot suorittivat massiivisen raketti-iskun Ukrainan kaupunkeihin. Yksi hyökkäyksen kohteista oli maan suurin lasten sairaala “Ohtmatdyt”, joka sijaitsee pääkaupungissa Kiovassa. Tämän hyökkäyksen seurauksena kymmeniä ihmisiä kuoli ympäri Ukrainaa, ja tämä traaginen tapahtuma on ollut sosiaalisen median keskiössä.

Ukrainan viihdealan edustajat ovat reagoineet voimakkaasti “Ohtmatdytin” pommitukseen, jossa oli monia lapsia, heidän vanhempiaan sekä sairaalan henkilökuntaa.

## Nastya Kamenskykh

Äskettäin Ukrainassa vieraillut laulaja Nastya Kamenskykh (NK) kirjoitti julkaisun kolmella kielellä: englanniksi, ukrainaksi ja espanjaksi. 37-vuotias Kiovassa syntynyt tähti lauloi kesäkuun lopussa “Ohtmatdyt”-klinikan pienille potilaille. Kamenskykh ei olisi voinut kuvitellakaan, että vain viikko myöhemmin venäläiset iskevät sairaalaan.

“Venäjän federaatio osui kyynisesti lasten sairaalaan ‘Ohtmatdyt’, jossa sairastavat lapset ympäri Ukrainaa taistelevat päivittäin elämästään. Viikko sitten olin siellä vierailulla, ja nyt rakennuksessa ei ole yhtään ehjää ikkunaa. Yhä lapset ovat raunioiden alla. Uhrien lukumäärä tarkentuu. Sydämeni on särkynyt… Nämä kauheat kuvat ovat jälleen yksi osoitus vihollisen todellisista kasvoista. Kehotan kansainvälistä yleisöäni olemaan hiljaa Venäjän rikoksista; meidän on yhdessä vastustettava näitä terroristeja.”

## Anastasia Prikhodko

Toinen Kiovassa syntynyt tähti, Anastasia Prikhodko, totesi, että yli kymmenen vuotta sodan alkamisen jälkeen maailma ei vieläkään auta Ukrainaa tarpeeksi voittaakseen diktaattori Putinin.

“Eurooppa viivyttelee aseiden kanssa, matkustavat huippukokouksissa, YK ‘on huolissaan’, Amerikka ei anna tarpeeksi aseita… Tässä on teidän toimettomuutenne tulos. Kalleinta elämässä ovat lapset. Mutta koko maailma on liian hidas ja päättämätön! Herra, suojele lapsiamme,” kirjoitti Prikhodko.

## Jamala

Eurovision 2016 -voittaja Jamala, joka viime kuussa tuli monen lapsen äidiksi, huomautti, että hän vietti muutama viikko sitten kolme päivää “Ohtmatdyt”-sairaalassa vanhemman poikansa Emirin kanssa.

“En ymmärrä, mitä vihollista nämä eläimet etsivät lasten sairaalassa ‘Ohtmatdyt’. Mutta heille moraalin raja on jo kauan sitten pyyhkiytynyt pois, joten ei kannata etsiä mitään loogista selitystä. Voimat eivät enää riitä. Haluan vain muistuttaa maailmaa vielä kerran, että sota jatkuu. Tarvitsemme enemmän suojaa, enemmän ilmatorjuntaa! Tarvitsemme enemmän aseita! Sillä suojelemme paitsi omaa maatamme ja itseämme, yritämme pelastaa lapsiamme,” kirjoitti Jamala.

## Alekseev

31-vuotias Kiovassa syntynyt laulaja Alekseev julkaisi tarinan venäjäksi. Laulaja on varma, että monet Venäjän kansalaiset, jotka ovat hänen seuraajiaan, lukevat sen, vaikka Kremlin hallitus kertoo heille päätöksenteon keskusten tuhoamisesta.

## Kateryna Osadcha

Kolmen pojan äiti, TV-juontaja Kateryna Osadcha, mainitsi viestissään Unkarin pääministerin Viktor Orbánin rauhanturvaajan kiertueen, joka on jo käynyt Kiovassa, Moskovassa, Pekingissä ja aikoo matkustaa Washingtoniin.

“Lapset, kuin maalitaulut. Kansanmurha maailman tarkkaavaisten ja huolestuneiden katseiden alla. Lasten sairaala ‘Ohtmatdyt’, suuret tuhot, rauniot. Satoja lapsia, suurin syöpäosasto. Maanantaiaamu, kun suoritetaan leikkauksia. Samaan aikaan hyökkäykset Dniprohon ja Kryvyi Rihiin. Sillä välin Orbán tekee kauniita videoita keksimästään rauhankyyhky-imagosta, meitä tuhotaan. Kuinka paljon enemmän ukrainalaista verta maailma tarvitsee?” Osadcha kysyi maailmalta.

Kommentoi tätä artikkelia ja jaa se ystävillesi. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:51:10