Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Mielenosoitukset Pariisissa: Tukijat ja poliisi kohtaavat #Pariisi #Ranska #Mielenosoitus #Poliisi #Politiikka Parlamenttivaalit Ranskassa

08.07.2024 06:24

Ei audiota saatavissa.

# Mielenosoitukset Pariisissa: Tukijat ja poliisi kohtaavat #Pariisi #Ranska #Mielenosoitus #Poliisi #Politiikka Parlamenttivaalit Ranskassa
Lukuaika: < 1 minuutti

# Mielenosoitukset Pariisissa: Tukijat ja poliisi kohtaavat

### #Pariisi #Ranska #Mielenosoitus #Poliisi #Politiikka

Pariisin kaduilla nähtiin tuhansia “Uuden kansanrintaman” tukijoita sen jälkeen, kun parlamenttivaalien ennakkoäänet julkistettiin. He kokoontuivat Tasavallan aukiolle ilmaisemaan tukensa puolueelle. Pian paikalle saapui myös äärioikeistolaisia ja äärivasemmistolaisia aktivisteja. Aluksi mielenosoitus oli rauhallinen, mutta myöhemmin protestoijat hyökkäsivät poliisia vastaan.

Le Figaron mukaan noin kahdeksan tuhatta “Uuden kansanrintaman” kannattajaa oli kokoontunut Tasavallan aukiolle. Aluksi he huusivat erilaisia iskulauseita ja käyttäytyivät rauhallisesti, mutta sitten he alkoivat hyökätä poliisia vastaan ilotulitteilla ja kivillä. Poliisi vastasi kyynelkaasulla ja ääni-kranaateilla.

Mielenosoituksen aikana useiden kauppojen ja pankkien ikkunoita rikottiin. Protestoijat myös sytyttivät polkupyöriä ja katukalusteita tuleen ja heittelivät niitä poliisia kohti. Yksi henkilö on pidätetty. Poliisi yrittää rauhoittaa tilannetta.

Protestit levisivät myös Nantesiin ja Lyoniin, joissa poliisi pidätti kolme henkilöä. Yksi poliisi loukkaantui ja sai palovammoja.

### Parlamenttivaalit Ranskassa

Ranskassa järjestettiin sunnuntaina 7. heinäkuuta parlamenttivaalien toinen kierros. Ennakkoäänien perusteella äärioikeistolainen “Kansallinen liittouma”, joka oli johtava ensimmäisellä kierroksella, ei saanut enemmistöä äänistä. Puolue, jonka muodollinen johtaja on Marine Le Pen, voi saada vain 120-150 paikkaa. Sen sijaan “Uusi kansanrintama” saattaa saada 180-215 paikkaa ja Macronin koalitio 150-180 paikkaa.

On mielenkiintoista, että vähintään 214 toisen kierroksen ehdokasta vetäytyi vaaleista estääkseen Marine Le Peniä saamasta absoluuttista enemmistöä uudessa parlamentissa.

Ennakkoäänien julkistamisen jälkeen Ranskan pääministeri Gabriel Attal ilmoitti eroavansa. Virallisen ilmoituksen hän tekee lopullisten tulosten julkistamisen jälkeen. Tulevaisuudessa hän toimii kansanedustajana, koska hänet valittiin uuden parlamentin jäseneksi.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron saattaa myös erota ennenaikaisesti. Hän keskusteli tästä päätöksestä lähipiirinsä kanssa sen jälkeen, kun hän päätti hajottaa parlamentin alahuoneen. Asiantuntijat kuitenkin varoittavat, että tällainen siirto saattaa johtaa maan epävakauteen.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös liittyä Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 13:33:27