Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Mies yritti paeta maasta piiloutumalla auton takaistuimien taakse #Ukraina #Romania #UkrainanRajavartiolaitos

08.07.2024 02:19

Ei audiota saatavissa.

# Mies yritti paeta maasta piiloutumalla auton takaistuimien taakse #Ukraina #Romania #UkrainanRajavartiolaitos
Lukuaika: < 1 minuutti

# Mies yritti paeta maasta piiloutumalla auton takaistuimien taakse #Ukraina #Romania #UkrainanRajavartiolaitos

Yhdessä rajanylityspisteessä Romanian rajalla rajavartijat pysäyttivät auton tarkastusta varten. Tarkastuksen aikana he löysivät miehen takaistuimien takaa. Mies osoitti uskomatonta notkeutta yrittäessään paeta maasta ja välttää mobilisaation.

Ukrainan valtion rajavartiolaitos ilmoitti asiasta sunnuntaina 7. heinäkuuta. Heidän tietojensa mukaan Harkovasta kotoisin oleva nainen yritti viedä kihlattunsa ulkomaille tällä tavalla. Jotta kaikki näyttäisi mahdollisimman uskottavalta, hän istutti takapenkille myös isoäitinsä ja äitinsä, mutta se ei auttanut.

“Harkovalainen nainen päätti piilottaa kihlattunsa Mercedes-auton takaistuinten taakse. Jotta kaikki näyttäisi mahdollisimman uskottavalta, hän istutti takapenkille myös isoäitinsä ja äitinsä. Kuljettaja todennäköisesti toivoi, että hänen miestään ei huomattaisi sukulaistensa hameiden seasta”, sanoi Ukrainan rajavartiolaitos.

Virasto korosti, että mies saa teostaan hallinnollisen rangaistuksen, mutta hänen morsiamensa saa rikosoikeudellisen rangaistuksen.

Uhkailut ja yritykset paeta maasta

Mobilisointia välttelevät asevelvolliset miehet kokeilevat erilaisia keinoja paeta maasta. He turvautuvat eri “oppaiden” apuun, yrittävät päästä muihin maihin Tisza-joen kautta tai piiloutuvat ulkomaille meneviin autoihin. He maksavat tällaisista yrityksistä tuhansia dollareita (noin 900-1800 euroa).

Joskus nämä yritykset päättyvät traagisesti. Esimerkiksi Lvivin alueella mies hyppäsi junasta yrittäessään päästä laittomasti Puolaan. Onneton pakenija löi päänsä ja mursi jalkansa. Rajavartijat löysivät hänet rautatiekiskojen vierestä 2 kilometrin päästä Puolan rajasta.

On pelottavaa edes puhua Tisza-joen ylityksessä tapahtuneista kuolemantapauksista. Rajavartiolaitoksen mukaan sotatilan aikana joesta on löydetty 28 miehen ruumiit, jotka yrittivät laittomasti ylittää rajan. Ja määrä kasvaa jatkuvasti, sillä pakoilijat eivät lopeta yrityksiään ylittää jokea.

Joskus epäonnistuneet tapaukset päättyvät onnellisesti. Ukrainan rajavartiolaitoksen sotilaat pelastivat pakoilijan, joka suunnitteli pakoa Moldovaan, mutta ei arvioinut voimiaan oikein. Odessasta kotoisin oleva mies oli vähällä hukkua jokeen, ja vain rajavartijoiden ansiosta hän ei jäänyt sinne ikuisesti.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreonin avulla lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 10:48:32