Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Miliardihankinnat #Mikolaiv #VitaliiKim

08.07.2024 12:58

Ei audiota saatavissa.

# Miliardihankinnat #Mikolaiv #VitaliiKim
Lukuaika: 2 minuuttia

# Miliardihankinnat #Mikolaiv #VitaliiKim

Mikolaivin ODA:n johtaja Vitalii Kim antoi haastattelun, jossa käsiteltiin hänen hallintonsa miljardihankintoja. Hän kiersi vastaamasta “Nashі Groshі” -tutkimuksiin, joissa paljastettiin rakennuskustannusten ja vesijohtoprojektin ylihinnoittelu Mikolaivissa. Tutkivat journalistit raportoivat, että koko vuoden aikana Kim ei ole esittänyt mitään asiakirjoja väitteidensä tueksi. Lisäksi “Nashі Groshі” ilmoitti, että vesijohtoprojektissa oli miljardi grivnan (noin 25 miljoonaa euroa) katetta.

Putkien hinnat olivat 2-3 kertaa korkeammat verrattuna valmistajan “Trubpolimergroup” ja myyjän “All Electro” hintoihin sekä valtion elvytysbudjetteihin. Urakoitsijoiksi palkattiin yrityksiä, kuten “Odespetsenergo”, jonka omistaa Vadim Shevelenko, varapääministeri Olga Stefanishinan neuvonantaja (joka erotettiin Odessan skandaalin jälkeen, kun hän solvasi sodan veteraania).

Putkien hinnat kaksin- tai kolminkertaiset

Kim myönsi “Nashі Groshі” -tutkimuksen argumentit ja lupasi neuvotella urakoitsijoiden kanssa alennusten saamiseksi. Kuitenkin lähes vuosi sopimusten tekemisen jälkeen “Prozorro”-järjestelmään ei ole tehty muutoksia kustannusarvioihin. Aluehallinto ei myöskään ole julkistanut laskuja todellisilla hinnoilla. Kim väitti haastattelussa “Gromadske”:lle, että putkien hinnat nousivat 30%, joten säästöjä ei voitu saavuttaa. Kuitenkin “Nashі Groshі” tarkisti ja totesi, että putkien hintoihin ei ollut tullut merkittävää nousua Ukrainassa.

Hintavertailu putkista

Lisäksi raportoitiin, että puurakenteiden osalta fortifikaatioihin oli puolen miljardin grivnan (noin 12,5 miljoonaa euroa) katetta. “Nashі Groshі” analysoi fortifikaatioiden rakennuskustannukset ja havaitsi, että Mikolaivin ODA:n kustannusarvioissa puun hinnat olivat kaksinkertaiset muihin tilaajiin verrattuna – 11 400 grivnaa (noin 285 euroa) kuutiometriltä. “Nashі Groshі” asiantuntijat laskivat, että todellinen hinta olisi pitänyt olla enintään 4 400 grivnaa (noin 110 euroa) kuutiometriltä. Kim vastasi, että hinta sisältää toimituksen.

Puun hinnat myös ylihinnoiteltu

Julkaisun mukaan Kim kiisti “Nashі Groshі” tiedot, mutta ei asiakirjoilla, vaan Photoshopilla muokatulla sivulla. “Nashі Groshі” -toimittaja Yuriy Nikolov kutsui tätä epäasialliseksi teoksi ja totesi, että Kim puolustaa hankintojen ylihinnoiteltuja hintoja.

Kuka rakentaa Mikolaivin fortifikaatioita

Mikolaivin ODA päätti salata, kuka rakentaa fortifikaatioiden puolustusrakenteita ja rakennuksia alueella sekä kaikki näihin tilauksiin liittyvät asiakirjat. Kysymyksessä on noin 512 miljoonan grivnan (noin 12,8 miljoonaa euroa) arvoinen asia. Mediassa levisi tietoa, että Mikolaivin alueen fortifikaatioiden rakentamiseen käytetyn puun hinnat ovat huomattavasti korkeammat kuin muilla alueilla.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Liity myös Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 15:03:28