Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #NATOsummit Uutiset #NATO #Ukraina #apu

08.07.2024 10:08

#NATOsummit Uutiset #NATO #Ukraina #apu
Lukuaika: < 1 minuutti

#NATOsummit Uutiset #NATO #Ukraina #apu
NATO-maat ilmoittavat uusista tukipaketeista ennen heinäkuun huippukokousta

Ennen 9.–11. heinäkuuta Washingtonissa järjestettävää NATO-huippukokousta liittolaiset ilmoittavat uusista tukipaketeista. Tukipaketteihin sisältyy ilmatorjuntajärjestelmiä ja ampumatarvikkeita. Kaikki jäsenmaat ovat sopineet lisätäkseen Ukrainan tukemista uusien sotilaskoulutusten ja pitkäaikaisten sitoumusten kautta.

NATO:n pääsihteeri Jens Stoltenberg kertoi tästä CBS-kanavan haastattelussa. Hän odottaa, että kaikki NATO:n jäsenmaat ilmoittavat Ukrainan aseistuksen lisäämisestä.

“Odotan myös, että NATO-huippukokoukseen mennessä, joka alkaa ensi viikolla, liittolaiset tekevät uusia ilmoituksia ilmatorjunnan vahvistamisesta ja ampumatarvikkeiden lisäämisestä”, Stoltenberg totesi.

Hän lisäsi, että NATO ottaa vastuun Ukrainan turvallisuusavun tarjoamisesta ja koordinoinnista. Saksaan perustetaan komentokeskus logistisine keskuksineen, jossa sijoitetaan tekniikkaa Ukrainan asevoimien kouluttamista varten. Pääsihteeri korosti, että tämä on suuri ja merkittävä huippukokouksen tulos.

“Liiton päätehtävä on varmistaa Ukrainan voitto. Tämä on edellytys maan tulevalle jäsenyydelle NATO:ssa”, Jens Stoltenberg sanoi.

Hän myös totesi, että NATO ja liittolaiset tavoittelevat rauhaa, ja ainoa tapa saavuttaa se on vakuuttaa Venäjän diktaattori Vladimir Putin, että hän ei voi voittaa taistelukentällä. NATO-maat ovat sopineet antavansa Ukrainalle 40 miljardia euroa (noin 40,2 miljardia dollaria) sotilaallista apua vuonna 2025. Huippukokouksessa, joka pidetään Washingtonissa, jäsenvaltioiden johtajat allekirjoittavat asiaankuuluvan asiakirjan.

NATO-huippukokouksen pääkohdat

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken ilmoitti, että huippukokouksen pääpaino on Ukrainan pitkäaikaisessa tukemisessa. Hän muistutti myös äskettäin solmitusta kahdenvälisestä turvallisuussopimuksesta Ukrainan ja Yhdysvaltojen välillä, johon on liittynyt 16 muuta kumppanimaata, ja ilmaisi toivonsa, että tämä lista kasvaa huippukokoukseen mennessä.

Ukrainan NATO-jäsenyyttä ei kuitenkaan käsitellä huippukokouksessa. Keskustelu keskittyy kolmeen keskeiseen asiaan, jotka liittyvät suoraan Ukrainaan: Ukrainan lähentyminen NATO-jäsenyyteen, sotilaallisen avun rahoitus Ukrainalle ja Ukrainan ja NATO:n yhteisen analyysi- ja koulutuskeskuksen perustaminen Puolaan.

Muistutettakoon, että IMF on aiemmin hyväksynyt uuden rahalähetyksen Ukrainalle. Lisäksi Yhdysvallat valmistelee uutta sotilasapupakettia Ukrainalle.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystävien kanssa! Voit myös kirjautua Patreonin avulla lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 16:12:10