Eilen yhteensä 88810 latausta

20290 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > # Orban Moskovassa: Putin ei suostu myönnytyksiin rauhanneuvotteluissa #Orban #Putin #Venäjä #Ukraina

08.07.2024 04:27

# Orban Moskovassa: Putin ei suostu myönnytyksiin rauhanneuvotteluissa #Orban #Putin #Venäjä #Ukraina
Lukuaika: 2 minuuttia

# Orban Moskovassa: Putin ei suostu myönnytyksiin rauhanneuvotteluissa #Orban #Putin #Venäjä #Ukraina

Unkarin pääministeri Viktor Orban vieraili viime viikolla Moskovassa ja tapasi Venäjän presidentin Vladimir Putinin. Orban kertoi haastattelussa sveitsiläiselle Die Weltwoche -lehdelle Putinin reaktiosta ehdotukseen tulitauosta Ukrainassa. Kuten odotettua, Venäjän diktaattori ei aio tehdä myönnytyksiä rauhanneuvottelujen edistämiseksi. Putin korostaa edelleen kantaansa, jonka hän esitti jo vuonna 2022.

Orbanin mukaan Putin ei näe rauhanneuvotteluja mahdollisina ilman konfliktin molempien osapuolten osallistumista. “Kaikki, mitä he tekevät ilman heitä, ei ole merkityksellistä”, Putin totesi viitaten globaalin rauhahuippukokouksen merkityksettömyyteen.

“Putin sanoi, ettei hänellä ole positiivisia odotuksia. Zelenskyi sanoi, ettei hänellä ole positiivisia odotuksia, koska venäläiset käyttäisivät sitä Ukrainaa vastaan. Ja Putin sanoi, että ukrainalaiset käyttäisivät tätä taukoa Venäjää vastaan. Sanoin: ‘Ajatelkaamme, ymmärrän argumenttinne’”, Orban kertoi.

Orbanin mukaan Putin ei näe tarvetta tulitaukoon neuvottelujen valmistelemiseksi, koska Venäjä esitti kaikki vaatimuksensa jo vuonna 2022 Istanbulin neuvotteluissa. Moskovan kanta ei ole muuttunut siitä lähtien.

Putinin ja Orbanin tapaaminen

Viktor Orban matkusti Moskovaan tapaamisen jälkeen Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin kanssa tavoitteenaan edistää rauhaa Euroopassa. Orban halusi myös tietää, mikä olisi “lyhyin” tie sodan lopettamiseksi Ukrainassa ja mitä Putin ajattelee rauhanaloitteista.

Putin totesi, ettei hän luovu vaatimuksestaan, jonka mukaan Ukrainan asevoimat tulee vetää neljän alueen alueelta. Venäjä vaatii ukrainalaisten joukkojen vetäytymistä Hersonin, Zaporižžjan, Donetskin ja Luhanskin alueilta. Muita sodan päättymisehtoja Kreml on valmis keskustelemaan, mutta “mahdollisen yhteisen työn aikana”. Samalla Putin syytti Kiovaa haluttomuudesta lopettaa sota Venäjän ehdoilla.

Ukrainan ulkoministeriö reagoi 5. heinäkuuta Unkarin pääministerin Viktor Orbanin vierailuun Venäjällä. Diplomaatit korostivat, että Unkari ei koordinoinut matkaa Kiovan kanssa, ja mitkään sopimukset Ukrainasta eivät ole mahdollisia ilman sen osallistumista. Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel varoitti, ettei Orbanilla ole oikeutta edustaa Euroopan unionia vierailullaan Moskovassa.

Orban ei kuitenkaan antanut kritiikin vaikuttaa itseensä ja hän ilmoitti toisesta “mielenkiintoisesta matkasta” lentokoneessa matkalla Azerbaidžanin pääkaupunkiin Bakuun. Myöhemmin paljastui, että Unkarin pääministeri tapaa Kiinan presidentin Xi Jinpingin.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös liittyä Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 23:54:26