Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Orbanin matka Kiinaan Unkari, Kiina, rauhanmissio

08.07.2024 06:08

Ei audiota saatavissa.

# Orbanin matka Kiinaan Unkari, Kiina, rauhanmissio
Lukuaika: < 1 minuutti

# Orbanin matka Kiinaan Unkari, Kiina, rauhanmissio

Unkarin pääministeri Viktor Orban saapui viralliselle vierailulle Kiinaan 8. heinäkuuta, kun hänen lentokoneensa laskeutui Pekingiin. Orbanin vierailun tarkoituksena on keskustella presidentti Xi Jinpingin kanssa hänen omasta “rauhanmissiostaan”.

Orban julkaisi sosiaalisessa mediassa X (aikaisemmin Twitter) päivityksen ja kuvan Pekingin lentokentältä, jossa hän ilmoitti: “Rauhan missio 3.0. Peking”. Todennäköisesti kyseessä on aloite Ukrainan sodan lopettamiseksi, jota Unkarin pääministeri on jo käsitellyt Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin, Venäjän presidentin Vladimir Putinin sekä Azerbaidžanin presidentin Ilham Alijevin kanssa.

Orbanin “rauhan” aloite

Kun Unkari aloitti puolen vuoden puheenjohtajuuskautensa Euroopan unionin neuvostossa tunnuslauseella “Tehdään Euroopasta jälleen suuri”, pääministeri Viktor Orban aloitti matkansa eri maihin pyrkimyksenään lopettaa sota Ukrainassa. Hän kehitti oman “rauhansuunnitelmansa”, jonka hän ensin jakoi Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin kanssa ja sitten Venäjän diktaattorin Vladimir Putinin kanssa. Tämän jälkeen hän lensi Azerbaidžaniin, missä hän myös esitteli aloitteensa. Unkari ei ole virallisesti kertonut matkojensa tuloksista.

Tiedetään, että Orban haluaa tulitauon neuvottelujen käymiseksi. Putin kuitenkin kieltäytyi tästä ehdotuksesta ja ilmoitti, että hänen kantansa on järkkymätön. Neuvottelut ovat mahdollisia vain Istanbulin sopimusten ehdoilla vuodelta 2022. Volodymyr Zelenskyi ei myöskään tukenut Budapestin “rauhansuunnitelmaa” ja ilmaisi epäilyksensä sen logiikasta. Ukrainan johtaja korosti, että tällaiset aselevot eivät ole olleet hyviä Ukrainalle.

Ukrainan ulkoministeriö reagoi 5. heinäkuuta Unkarin pääministeri Viktor Orbanin vierailuun Venäjälle. Diplomaattien mukaan Unkari ei koordinoinut tätä matkaa Kiovan kanssa, ja kaikki sopimukset Ukrainasta ilman sen osallistumista ovat mahdottomia. Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel varoitti, että Orbanilla ei ole oikeutta edustaa Euroopan unionia vieraillessaan Moskovassa.

Kommentoikaa artikkelia ja jakakaa ystävillenne. Voit myös liittyä Patreoniini lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 14:23:53