Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #Orbanin Ponnistelu” ja sen Vastaanotto #Kiova—#Moskova—#Peking—#Washington. Orbanin Ponnistelun” Tulokset

08.07.2024 17:55

#Orbanin Ponnistelu" ja sen Vastaanotto #Kiova—#Moskova—#Peking—#Washington. Orbanin Ponnistelun" Tulokset
Lukuaika: 2 minuuttia

#Orbanin “Rauhan Ponnistelu” ja sen Vastaanotto

Kremlin diktaattori Vladimir Putin ei ole valmis rauhansopimukseen Ukrainan kanssa, koska hän “ei voi hävitä”. Sekä Ukrainassa että Kremlissä uskotaan, että aselepo hyödyttäisi vastustajaa. Molemmat osapuolet katsovat, että aselepoa on edeltävä sopimus.

Unkarin pääministeri Viktor Orban totesi saksalaisen Bild-lehden haastattelussa, että Venäjän hyökkäys Ukrainaan on “ilmeinen”. Kuitenkin, Orbanin mukaan hänen tavoitteensa on “nopeuttaa rauhanneuvotteluja” eikä hän halua pohtia, kuka on vastuussa sodasta.

“Sota on ilmeinen. Putin ja Venäjä aloittivat hyökkäyksen Ukrainaan. Mutta en halua mitata, kuka on mistäkin vastuussa. Tehtäväni on keskittyä siihen, miten rauha saavutetaan. Esitin molempien valtioiden ja hallitusten päämiehille kysymyksen: onko mahdollista sopia määräaikainen aselepo, joka nopeuttaisi rauhanneuvotteluja? Ja vasta sen jälkeen edetä aselevosta. Nyt kaikki ajattelevat päinvastoin. Ensin tehdään rauhansopimus, sitten lasketaan aseet. Molemmat osapuolet, sekä ukrainalaiset että venäläiset, vastasivat samalla tavalla kuin te: aselepo hyödyttäisi vastustajaa, koska se antaisi aikaa järjestäytyä ja valmistautua sodan jatkamiseen”, Orban sanoi.

Orbanin mukaan Putinilla on “selvä käsitys siitä, mitä tapahtuu ja kuinka Venäjä voittaa”. Orban kutsui loogiseksi sitä, että Putin “ei voi hävitä”.

“Putin ei voi hävitä, se on hyvin loogista. Jos tarkastellaan sotilaita, aseita ja teknologiaa, joita sodassa käytetään, Venäjän voittaminen on ajatus, jota on vaikea edes kuvitella. On mahdotonta laskea, onko Venäjän voittaminen ylipäätään mahdollista”, Orban totesi.

#Kiova—#Moskova—#Peking—#Washington. Orbanin “Rauhan Ponnistelun” Tulokset

Viime päivinä Unkarin pääministeri Viktor Orban aloitti kierroksen eri maissa pyrkimyksenään lopettaa sota Ukrainassa. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun Unkari aloitti puolivuotisen puheenjohtajakautensa Euroopan unionin neuvostossa tunnuslauseella “Tehdään Euroopasta jälleen suuri”.

Vaikka Unkari ei virallisesti kertonut matkan tuloksista, tiedetään, että Orban esitteli “rauhansuunnitelmansa” presidentti Zelenskyille ja Putinille, myöhemmin Azerbaidžanissa ja lopulta vei sen Pekingiin.

On jo tiedossa, että Putin hylkäsi tämän ehdotuksen ja ilmoitti, että neuvottelut ovat mahdollisia vain vuoden 2022 Istanbulin sopimusten ehdoilla. Myös Volodymyr Zelenskyi ei hyväksynyt Budapestin “rauhansuunnitelmaa” ja ilmaisi epäilyksensä sen logiikasta. Ukrainan presidentti korosti, että vastaavat aselevot eivät olleet hyviä Ukrainalle.

Unkarin pääministerin Viktor Orbanin vierailua Venäjälle kommentoiva Ukrainan ulkoministeriö korosti, että Unkarin osapuoli ei koordinoinut matkaansa Kiovan kanssa, ja että sopimuksia Ukrainasta ei voida tehdä ilman sen osallistumista. Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel puolestaan varoitti, että Orban ei ole oikeutettu edustamaan Euroopan unionia Moskovan-vierailunsa aikana.

8. heinäkuuta Orban esitteli suunnitelmansa Kiinan presidentti Xi Jinpingille. Koko matka päättyi Washingtoniin.

Kommentoi ja jaa tämä artikkeli ystävillesi. Voit myös kirjautua Patreonin avulla lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:08:56