Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Parlamenttivaalit: Ultrapunainen “Uusi Kansanrintama” Voittaa Ranska, #Parlamenttivaalit, #EmmanuelMacron, #MarineLePen, #JeanLucMélenchon Puolueiden johtajien reaktiot vaalituloksiin parlamenttivaalit

08.07.2024 05:30

# Parlamenttivaalit: Ultrapunainen "Uusi Kansanrintama" Voittaa Ranska, #Parlamenttivaalit, #EmmanuelMacron, #MarineLePen, #JeanLucMélenchon Puolueiden johtajien reaktiot vaalituloksiin parlamenttivaalit
Lukuaika: 2 minuuttia

# Ranskan Parlamenttivaalit: Ultrapunainen “Uusi Kansanrintama” Voittaa

Ranska, #Parlamenttivaalit, #EmmanuelMacron, #MarineLePen, #JeanLucMélenchon

Ranskassa ultrapunainen puolue “Uusi Kansanrintama”, jonka johtajana toimii Jean-Luc Mélenchon, on voittanut toisen kierroksen parlamenttivaaleissa. Ennakkotietojen perusteella puolue voi saada 180-215 paikkaa parlamentissa, kun taas presidentti Emmanuel Macronin koalitio saattaa saada 150-180 paikkaa. Marine Le Penin johtama “Kansallinen liittouma” sijoittui vasta kolmanneksi ja voi saada 120-150 paikkaa.

Absoluuttisen enemmistön saavuttamiseksi tarvitaan 289 paikkaa, mutta ennakkotietojen mukaan yksikään puolue ei ole saavuttanut tätä. Näin ollen puolueiden on neuvoteltava koalitiosta.

### Puolueiden johtajien reaktiot vaalituloksiin

“Uusi Kansanrintama” -blokin johtaja Jean-Luc Mélenchon totesi, että Emmanuel Macronin on nimitettävä vasemmistoblokin edustaja pääministeriksi. Mélenchonin mukaan presidentin olisi tunnustettava tappionsa ja kutsuttava “Uusi Kansanrintama” valtaan.

Macron puolestaan kehotti puolueiden edustajia olemaan varovaisempia lausunnoissaan, sillä vaalitulokset eivät vielä ratkaise, kuka hallitsee Ranskaa. Hän myös korosti, että hänen johtamansa keskustablokki on edelleen elinvoimainen.

“Kansallisen liittouman” johtaja Jordan Bardella myönsi tappion ja totesi, että Ranska on joutunut ultrapunaisten käsiin. Hän lupasi, että heidän puolueensa vahvistaa toimintaansa oppositiossa.

Vasemmistokeskustalaisen fraktion johtaja Raphaël Glucksmann kommentoi, että parlamentti tulee olemaan jakautunut, ja kehotti vasemmistokoalitiota toimimaan vastuullisesti ja johtamaan koalitiota aikuisen tavoin.

Vihreiden puolueen edustaja Marion-Émi Alix totesi, että he taistelivat kunniallisesti kolmen viikon ajan ja tekivät kaikkensa.

### Ranskan parlamenttivaalit

Presidentti Emmanuel Macronin puolue epäonnistui Euroopan parlamentin vaaleissa, minkä jälkeen hän ilmoitti parlamentin alahuoneen hajottamisesta. Macron toivoi voivansa toistaa vuoden 2017 skenaarion, jossa keskustalaiset onnistuivat mobilisoimaan äänestäjät, jotka pelkäsivät ultrapunaisten valtaanpääsyä.

Ensimmäinen vaalikierros pidettiin 30. kesäkuuta, ja siinä voiton vei Marine Le Penin johtama “Kansallinen liittouma”, joka sai 34,2% äänistä. Macronin poliittinen voima sai 21,5% äänistä.

On myös tiedossa, että presidentti Emmanuel Macron saattaa erota ennenaikaisesti virastaan vaalitappion seurauksena. Hän keskustelee tästä päätöksestä lähipiirinsä kanssa, ja tämän päätöksen tekeminen voisi aiheuttaa epävakautta maassa.

Aiemmin on raportoitu, että ainakin 214 toisen kierroksen ehdokasta veti pois ehdokkuutensa estääkseen Marine Le Peniä saamasta absoluuttista enemmistöä uudessa parlamentissa.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa sekä tilaa blogini Patreonin kautta lukeaksesi ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:37:08